«Сіли з мужиками, випили по чарці»: батько Караваєва – про святкування звільнення Херсону та ситуацію у місті

Переглядів 1503
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Сіли з мужиками, випили по чарці»: батько Караваєва – про святкування звільнення Херсону та ситуацію у місті
Олександр Караваєв. Фото: Динамо
Олександр Караваєв-старший, батько футболіста Динамо та збірної України Олександра Караваєва розповів про ситуацію у Херсоні після звільнення міста від окупантів.

Батько Олександра Караваєва сказав, що мешканці Херсона вірили у ЗСУ, але у самому місті ситуація не з простих.

«Ми вірили в ЗСУ, але не очікували, що звільнення буде таким яскравим і швидким. Як святкували? Сіли з мужиками, випили по чарці за наше звільнення. Українські військові до нас теж заходили, душевно поспілкувалися.  

Втім, зараз в Херсоні дуже непроста ситуація - немає ні світла, ні опалення, ані води. Є газ, тож трохи простіше будинкам, де стоять газові плити. У нас 10-поверховий будинок і плити електричні. Комусь доводиться готувати їжу у дворах на кострі. У нашому будинку лишилося десь 15 відсотків мешканців. Більшість - похилого віку».

Також Караваєв-старший заявив, що мешканці Херсона зберігають оптимізм та вірять у краще.

«Але місто живе, люди звикають до всього. Влада обіцяє подати електрику наступного тижня. Тянуть з Миколаєва. Сьогодні розмовляв з муниципальными службами, процес пішов.  

З’явився зв’язок, люди почали спілкуватися між собою. Волонтери привезли генератори, у нас тепер є можливість заряджати телефони. Годину тому телефонував Саша, запитував, чим допомогти. Інтернета у нас поки немає», — сказав батько Караваєва в інтерв’ю Champion.  

30-річний Караваєв цього сезону відіграв за Динамо 19 матчів, на його рахунку два голи та один асист.

X