Скандал Буяльський-Бланко: Асоціація футболу Києва ухвалила вирок арбітру VAR матчу Дніпро-1 – Динамо

Переглядів 27971
Павло Клименко Павло Клименко
9 голосів
Скандал Буяльський-Бланко: Асоціація футболу Києва ухвалила вирок арбітру VAR матчу Дніпро-1 – Динамо
Віталій Буяльський. Фото: ФК Динамо
Поєдинок 17 туру української Прем'єр-ліги, в якому Динамо на виїзді обіграло Дніпро-1 з рахунком 1:0, завершився скандалом. Головний арбітр зустрічі не розібрався в моменті порушення правил гравцем дніпрян Бланко на футболісті киян Віталії Буяльському.

Наприкінці поєдинку стався скандальний епізод – аргентинський хавбек Дніпра-1 Домінго Бланко грубо сфолив на динамівському півзахиснику Віталії Буяльському у неігровому епізоді, але отримав від арбітра Дмитра Кривушкіна лише жовту картку.

При цьому на матчі була присутня система VAR, за яку відповідав суддя Євген Арановський. Однак він ніяк не втрутився і не підказав Кривушкіну змінити своє рішення і вилучити Бланко.

Тим часом, Асоціація футболу міста Києва розглянула та обговорила епізод матчу, під час якого бригада арбітрів VAR, яку очолює арбітр ФІФА Арановський, який також є членом Колегії футбольних арбітрів АФК, усунулася від об'єктивної оцінки епізоду.

Виконком АФК визнав бездіяльність (позицію в ухвалених рішеннях) керівника бригади арбітрів VAR Арановського, оскільки він не відреагував і не звернув увагу головного судді матчу на грубе порушення правил, яке за експертною оцінкою фахівців арбітражу заслуговувало на суворіше покарання.

«Виконком АФК вирішив рекомендувати Колегії футбольних арбітрів АФК призупинити призначення Арановського для обслуговування міських змагань та розглянути його подальше перебування у складі Колегії», – йдеться у заяві прес-служби АФК.

Крім того, Колегії арбітрів, делегатів та спостерігачів арбітражу АФК доручено надати експертну оцінку діям/бездіяльності Арановського у зазначеному матчі.

На даний момент залишається невідомим, чи визнає УАФ помилку самого Кривушкіна офіційно і чи застосовуватиме до арбітра санкції.

Додамо, що після фінального свистка Кривушкін показав червону картку Буяльському за зайві емоції. Хавбеку Динамо загрожує дискваліфікація аж до п'яти матчів.