«Сказав, щоб заспокоїлися»: Маркевич – про жагу синів воювати та карлика у Кремлі

Переглядів 520
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Сказав, щоб заспокоїлися»: Маркевич – про жагу синів воювати та карлика у Кремлі
Мирон Маркевич. Фото: Google
Колишній тренер збірної України Мирон Маркевич розповів про те, як війна вплинула на його родину, та про втрату друга, який загинув від рук російських окупантів.

Мирон Маркевич у розмові з польськими журналістами зізнався, що його сини хотіли йти воювати проти російських орків, але він їх відмовив від цього.

«Через певну проблему мій молодший син не може піти до армії, але хотів би. Коли почалася війна, мої сини рвалися воювати, але я сказав їм, щоб вони заспокоїлися, бо мають дітей, але, звичайно, вони повинні допомагати. Як я вже сказав, ми підтримуємо армію, але не можу говорити про деталі, це засекречено».

Зазначимо, що Остап Маркевич (старший син) після початку війни до України так і не повертався. Наразі він працює головним тренером у польській Радуні з третього дивізіону. А ось молодший син перебуває разом із екс-тренером збірної у Львові.

Також досвідчений фахівець згадав той факт, що війна забрала життя його друга, з яким він грав у футбол, Маркевич не назвав прізвище цієї людини.

«На війні загинув мій друг, з яким я грав у футбол, та багато інших. Як довго це триватиме? Подивимося, може, хтось прибере цього карлика з Кремля і щось зміниться», – сказав Маркевич в інтерв'ю Przeglad Sportowy.

Нагадаємо, війна в Україні вже триває практично рік. Українська армія дає відсіч російським «визволителям» та поступово звільняє нашу землю від окупантів.