«Спілкувався колись з Суркісом»: нардеп пояснив, навіщо колишній голова ФФУ займається Динамо

Переглядів 610
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Спілкувався колись з Суркісом»: нардеп пояснив, навіщо колишній голова ФФУ займається Динамо
Георгій Мазурашу і Григорій Суркіс, фото: архів Г.М.
Депутат Верховної Ради України Георгій Мазурашу, який раніше писав для газети «Український футбол», розповів про розмову з Григорієм Суркісом щодо причин володіння футбольним клубом.

Народний депутат України Георгій Мазурашу в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» пригадав свою розмову з Григорієм Суркісом про мотивацію власників клубів витрачати гроші на футбол.

«Спілкувались колись із Григорієм Суркісом. Він дуже любить футбол. Для багатьох власників це, напевно, певна «забавка», ознака «крутості» – хтось має яхту, хтось літак, хтось клуб.

Але, звісно, у таких справах не обходиться без любові до футболу. Грошей зазвичай витрачається суттєво більше, ніж повертається».

Також колишній журналіст зазначив, що в таких ситуаціях може мати вплив і політика.

«Бувають і політичні дивіденди. Свого часу жартували про ФК Закарпаття, що вони під вибори підвищуються у класі, потім – назад. І так до наступних виборів», – сказав депутат Верховної Ради.

  • Мазурашу був професійним атлетом, кореспондентом газети «Український футбол» по Чернівецькій області, коментатором футбольних матчів та спортивним чиновником у Чернівцях.
  • 2019 року він був обраний народним депутатом України від «Слуг народу».
  • Григорій Суркіс раніше був президентом Динамо (1993-98 рр.), президентом УАФ (2000-2012 рр.) та членом правління УЄФА (2003-2019 рр.).