Справу Павелка передали до суду: адвокат стверджує про незаконність дій нового слідчого

Переглядів 1430
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
 Справу Павелка передали до суду: адвокат стверджує про незаконність дій нового слідчого
Андрій Павелко. Фото: Суспільне
Справу президента Української асоціації футболу Андрія Павелка з Києва передали до Львову. У четвер, 15 червня, має відбутися засідання, на якому суддя обере чергову міру запобіжного заходу для пана Павелка.

Сьогодні, 15 червня, Шевченкіський районний суд міста Львова буде розглядати так звану справу Павелка. Зокрема, клопотання новопризначеного слідчого у цій справі щодо зміни запобіжного заходу фігурантам.

Адвокат у провадженні Денис Бугай прокоментував ситуацію. За словами правника, зміна підслідності і клопотання слідчого, який навіть не бачив справи – нові спроби переслідування глави УАФ.

«Де Київ, а де Львів? УАФ – у столиці, досліджувані слідством події (будівництво заводу з виробництва штучної трави, – прим. «УФ») – мали місце в Києві, і Павелко і Запісоцький – живуть і працюють не у Львові. І це я не вдаюся зараз до більш глибокого юридичного аналізу цього процесуального кульбіту та, прямо скажу, неадекватного рішення прокурора.

Я взагалі не знаю, який суддя, враховуючи сукупність порушень і наявність кримінальних проваджень за фактами фальсифікацій вчинених прокурорами, сьогодні готовий піти на такий злочин і задовольнити клопотання слідчого», – заявив Денис Бугай в інтерв'ю Glavcom.

Cтосовно Павелка і Запісоцького раніше судді Печерського суду Києва не погодилися винесли ухвали про запобіжні заходи у вигляді безальтернативного арешту представників УАФ.