Сумні новини з Португалії: помер легенда львівських Карпат

Переглядів 1398
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Сумні новини з Португалії: помер легенда львівських Карпат
Іван Гамалій. Фото: ФК Карпати
На 67-у році життя помер легенда львівський Карпат Іван Гамалій. Останні 22 роки колишній захисник львівської команди проживав у Португалії.

Уродженець села Гамаліївка запам'ятався справжнім універсалом на полі, адже виступав на всіх позиціях від оборони до атаки. А ще грав за три провідні львівські команди: СКА (вихованцем якого був), СКА Карпати та Карпати.

У складі армійського колективу Гамалій є рекордсменом за кількістю зіграних матчів – 301. Також у його активі дві бронзові медалі Першої союзної ліги у 1984 та 1985 роках.

За Карпати Гамалій дебютував 20 квітня 1989 року у гостьовому матчі проти ленінградського Динамо. Вдруге Гамалій приєднався до табору львівської команди у сезоні 1993/1994. Тоді разом із Карпатами Гамалій пробився до півфіналу Кубка України. На той момент досвідченому захиснику було 37 років, пише офіційний сайт Карпат.

Загалом Гамалій провів за Карпати 36 матчів та забив два м'ячі.

Окрім Карпат, Гамалій виступав за СК Луцьк, Галичину, самбірський Промінь та чортківський Кристал, де також виконував функції тренера.

Після завершення кар'єри Іван Павлович Гамалій переїхав до Лісабона, де очолював Асоціацію футболу українців у Португалії.

Сайт «Український футбол» исловлює співчуття близьким та друзям покійного Івана Павловича Гамалія.

X