Тарас СТЕПАНЕНКО: «Чемпіонство? Багато чого вирішиться в матчі з «Динамо»

Переглядів 200
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Шахтаря», який пропускає через перебір жовтих карток майбутній матч із «Карпатами», розповів, як йому бачиться поєдинок

— «Карпати» традиційно для «Шахтаря» — незручний суперник. У першому колі «гірники» поступилися у Львові — 2:3. Той матч ще не забули?

— Звичайно, ні, адже не так часто програємо з подібним рахунком. У тому матчі «Карпати» тричі вдарили в бік наших воріт і забили три м’ячі. Проблеми ми створили самі собі, допустивши масу помилок. Та зустріч мені запам’ятається надовго.

— Після вольової перемоги у Харкові, де «Шахтар», поступаючись 0:2, зумів узяти три очки, бойовий дух у команді знову на належному рівні?

— Узагалі, коли виграєш, завжди гарний настрій, а тим паче, коли проявляєш характер, програючи 2:0 такому сильному супернику, як «Металіст», на його полі. А коли потім, у підсумку, береш гору, це додає впевненості. Сподіваюся, такий настрій наша команда збереже до кінця чемпіонату.

— На «Карпати» в Донецьку нічого тиснути не буде, а ось «Шахтареві» в боротьбі за золоті медалі схибити не можна. Психологічно це не сковує гравців?

— Ні, адже «Шахтар» завжди бореться за перше місце. Тому будь-який матч для нас дуже відповідальний. Так, ми багато втратили очок, і тепер кожна зустріч стає для нас на вагу золота, це, практично, гра за чемпіонство. Але ми вже до цього звикли, й зараз готуємося до матчу в звичайному режимі.

— До речі, хто нині, після поразки «Динамо» та «Металіста», фаворит у боротьбі за чемпіонство?

— Шанси ніхто з першої четвірки команд ще не втратив. Багато чого вирішиться в очній зустрічі «Шахтаря» з «Динамо». Хоча, можна набрати очки з безпосередніми конкурентами, а поступитися колективам, які слабкіші… Треба визнати, що «Дніпро» зараз перебуває в дуже хорошій формі, що він і продемонстрував у матчах із нами та «Динамо». Боротьба за путівки в Лігу чемпіонів зараз, як ніколи, гостра.

— У львівському матчі дублем у ворота Антона Каніболоцького відзначився Младен Бартулович. Чи саме від нього в Донецьку найбільше чекаєте неприємностей?

— У Львові він забив із стандарту та з пенальті. Ще по грі в «Дніпрі» й у «Кривбасі» ми знали, що в нього дуже добре натренована ліва нога. Младен прекрасно виконує стандартні положення. Тому на це потрібно звернути увагу.

Очевидно, що на «Донбас Арені» «Карпати» гратимуть од оборони й на контратаках. У такій ситуації, що буде визначальним?

— Головне, щоби ми грали в той футбол, який від нас вимагає тренер. Із нами всі команди грають од оборони, адже в нас — атакувальна манера гри команди, в якій багато швидких і технічних футболістів. Нам не звикати грати проти такої тактики суперників.

— Після матчу з «Дніпром» Мірча Луческу розкритикував бразильських новачків команди. Певне, на тренуваннях вони стали працювати старанніше?

— Тут справа не тільки в тому, як ти працюєш на тренуванні, а й у тому, як ти ставишся до матчів. Хлопцям, звичайно, тяжко, адже вони приїжджають до нас із чемпіонатів, де в грі більше простору, й там не так жорстко грають. А в нас часто м’яч разом із ногами виносять. Зрозуміло, що їм потрібен час. На тренуваннях усі добре працюють, інше питання, коли вони на сто відсотків адаптуються… Це вже від них залежить. Але зараз такий період, що немає часу чекати, поки хтось набере форму, бо кожен матч дуже важливий.

Як вважаєте, додаткову перчинку майбутньому матчу додає той факт, що зустрічаються команди із заходу та сходу України?

— Ні, я не розумію цих розмов взагалі. Це ж спорт. До чого тут політика? У «Карпатах» грає багато іноземців і хлопців, які мешкали раніше на сході країни. Ми, коли граємо у Львові, завжди зустрічаємо доброзичливих людей, до нас там дуже добре ставляться.

Дмитро ДОЙНІКОВ.