Тарас СТЕПАНЕНКО: «Стандарт використали на сто відсотків»

Переглядів 155
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Про центральний матч туру «УФ» розповів півзахисник «гірників»

— Тарасе, за матчем ви спочатку спостерігали з лави запасних, а потім і самі вийшли на поле та допомогли команді довести справу до перемоги. Якою побачили цю гру?

— Ми стали свідками доволі цікавого перебігу подій на полі. Протистояли команди, які знають, як треба діяти в захисті та в нападі. Було дуже тяжко, тим приємніше перемагати в таких матчах.

— А що відіграло вирішальну роль у перемозі «Шахтаря»?

— Ви бачили, що ми більшу частину гри контролювали події на полі, тримали м’яч, намагалися розтягнути захист «Чорноморця», але недарма нині саме одесити можуть похвалитися найменшою кількістю пропущених м’ячів. Отже, моментів як із нашого боку, так і з боку суперника, було небагато, а долю протистояння вирішив стандарт, який ми використали на всі сто відсотків.

— Цього року ви вже п’ять разів зустрічалися з «Чорноморцем», у всіх матчах здобули перемоги. Можете якось порівняти їх, чи «моряки» стали іншими?

— Перед матчем Містер неодноразово підкреслював, що матчі минулого сезону, фінал Кубка України та поєдинок за Суперкубок України — це те, що ми мали забути. Це вже не стосувалося до справи. «Чорноморець» набрав чудову форму, грає зовсім по-іншому, прийшли нові, сильні футболісти. Достатньо сказати про Олексія Гая та Олексія Антонова, Володимира Прийомова, які допомагають одеситам здобувати перемоги на всіх фронтах. Сьогодні ми добре налаштувалися на гру, й, можливо, грали не так ефектно чи комбінаційно, як зазвичай, діяли простіше, але на це були свої причини: це й відповідальність за результат, а ще — погодні умови, адже нам довелося грати за мінусової температури на жорсткому полі. У таких випадках кажуть: добре те, що добре закінчується.

— Було в першому таймі кілька «пожеж» у штрафному «Шахтаря». Чи розумієте, що «Манчестер Юнайтед» таке може й не пробачити. Що це було? Можливо, якась недооцінка?

— Ні, жодної недооцінки, ми дивилися фрагменти матчів «Чорноморця», в яких одесити забивали м’ячі, знали, чого можна від них чекати. А в тих випадках, про які ви сказали, суперник просто зіграв на бажанні, одесити повністю віддалися грі, таке буває з усіма командами. Добре, що зберегли свої ворота «на замку». Якби пропустили за рахунку 0:0, нам було би неймовірно тяжко.

— Ви зіграли із «Чорноморцем» уже двічі, суперничали з усіма іншими представниками прем’єр-ліги. Як уважаєте, одесити можуть на рівних конкурувати з «Металістом», «Динамо», «Дніпром» і «Шахтарем» за перші місця?

— Так конкурують уже зараз! Посідають місце серед лідерів турнірної таблиці. Казати можна все, що завгодно, а футболісти з Одеси займаються справою, своєю грою доводять, що перебувають у групі найкращих команд не випадково. Думаю, після гри з ПСВ футболісти «Чорноморця» добряче відпочинуть, наберуться сил, можливо, буде посилено склад команди. Отже, навесні матимемо ще одного претендента на призові місця. Для нас це дуже важливо, адже, якщо у внутрішній першості нам протистоять сильні суперники, ми самі стаємо сильнішими та можемо на щось розраховувати в єврокубках.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ.

X