«Тимощук свідомо обрав співпрацю з агресором»: юрист пояснив, які шанси зрадника України перемогти в Лозанні

Переглядів 6736
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
3 голоси
«Тимощук свідомо обрав співпрацю з агресором»: юрист пояснив, які шанси зрадника України перемогти в Лозанні
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін оцінив перспективу позову екс-капітана збірної України Анатолія Тимощука проти УАФ у Спортивному арбітражному суді в Лозанні (CAS).

Днями журналіст Ігор Бурбас у своєму Telegram-каналі написав, що Тимощук вирішив судитися з УАФ у Лозанні, щоб повернутися в історію українського футболу.

Скоропашкін в коментарі FanDay.net пояснив стратегію зрадника України в Лозанні після того, як він програв апеляції в усіх внутрішніх інстанціях.

«Припускаю, що скарга Тимощука до CAS про скасування рішень УАФ обґрунтовується тим, що на нього не поширюється дія Кодексу етики та чесної гри УАФ, оскільки він не працює в України. CAS має повноваження переглядати рішення органів УАФ і Палати з вирішення спорів УАФ в апеляційному порядку. Рішення Лозаннського суду теж може бути оскаржене в Федеральному трибуналі Швейцарії.

Це має бути прецедент для всіх спортсменів і тренерів, які своїми діями чи бездіяльністю підтримують рф і вбивства українців. Як на мене, забагато уваги цій людині, яка свідомо зробила вибір на користь співпраці з агресором. УАФ повністю має рацію в тому, щоб це прізвище посіло своє місце серед зрадників і колабораціоністів, які зрадили український футбол і свій народ», – пояснив юрист.

За свою непатріотичну позицію Тимощук постійно отримує масу негативних коментарів від представників української футбольної спільноти, а українська асоціація футболу офіційно позбавила Анатолія всіх почесних звань і титулів, а також виключила колишнього футболіста з реєстру гравців збірної України.

В Україні Тимощук потрапив під санкції Ради нацбезпеки і оборони України за легітимацію російської агресії на десять років.

X