Тимощук змінив громадянство: колишній півзахисник збірної України взяв паспорт Румунії

Переглядів 19865
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6 голосів
Тимощук змінив громадянство: колишній півзахисник збірної України взяв паспорт Румунії
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Головному футбольному зраднику України Анатолію Тимощуку загрожує кримінальна відповідальність. Він має подвійне громадянство, що заборонено українським законодавством.

Колишній півзахисник національної збірної України, донецького Шахтаря, мюнхенської Баварії та російського Зеніту Анатолій Тимощук потрапив до чергової скандальної історії.

Він оформив собі румунське громадянство, — повідомляє ТСН у марафоні Єдині новини.

За інформацією джерела, Тимощук заявив, що його бабуся народилася у Чернівцях, а на той момент (1929) це була територія Румунії.

Однак, колишня дружина Тимощука Надія Навроцька та його сусіди кажуть, що жодної бабусі румунки Тимощук не має. Таким чином ексгравець донецького Шахтаря підробив документи для оформлення румунського громадянства і тепер йому загрожує кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що подвійне громадянство в нашій країні заборонено (стаття 19 Закону України) та однією з підстав для втрати громадянства України є добровільне набуття громадянства іншої країни.

Нагадаємо, УАФ через зраду Тимощука, який зараз є помічником головного тренера пітерського Зеніту, рік тому позбавила колишнього футболіста всіх титулів, тренерської ліцензії та довічно вилучила з офіційного реєстру збірних.

Також Тимощук потрапив під персональні санкції, які передбачені для спортсменів, які підтримують військову агресію росії.

 

X