«Тірні кращий захисник та створений для лівого флангу»: легенда Арсенала – про конкурента Зінченка

Переглядів 552
Максим Недавній Максим Недавній
1 голос
«Тірні кращий захисник та створений для лівого флангу»: легенда Арсенала – про конкурента Зінченка
Олександр Зінченко. Фото: Google
Найджел Вінтерберн – легенда Арсенала 1990-х, яких грав на позиції лівого захисника, поділився з британським виданням своїми думками на тему конкуренції нинішніх оборонців «канонірів» Олександра Зінченка та Кірана Тірні.

В інтерв'ю виданню Footballscotland, легенда Арсеналу Найджел Вінтерберн розповів свої думки стосовно конкуренції на позиції лівого захисника Арсенала та футбольних якостей українця Зінченка та шотландця Тірні.

Вінтерберн оцінює 25-річного Тірні як кращого захисника та природженого лівого захисника, ніж Зінченко, якому Артета віддавав перевагу протягом більшої частини сезону. Але Найджел також визнає, що українець більше підходить для певних ігор і розуміє, чому йому віддають перевагу.

«Тірні – природжений лівий захисник; він не схожий на Зінченка, і в моїх очах він сильніший в обороні, але Зінченко краще контролює ігри».

Також Вінтерберн прокоментував чутки з англійських ЗМІ стосовно зацікавленості Ньюкасла шотландським гравцем і зазначив, що не хотів би, щоб Тірні змінював клуб, оскільки це знизить рівень конкуренції на позиції.

«Неприємно, що Арсенал може відпустити Тірні і залучити когось, хто просто буде звичайним дублером. Зінченко буде знати, що він буде грати в кожній грі, навіть якщо його форма впаде»

Вінтерберн хотів би, щоб і Тірні і Зінченко залишились в команді, тому що Арсенал буде грати в наступному сезоні одразу в чотирьох турнірах і їм потрібна повна обойма взаємозамінних гравців.