«Тоді я зрозумів, чому насправді його батьки відмовилися»: названо команду, в якій міг опинитися Коноплянка

Переглядів 2433
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
«Тоді я зрозумів, чому насправді його батьки відмовилися»: названо команду, в якій міг опинитися Коноплянка
Євген Коноплянка. Фото: УАФ
Колишній тренер ДЮФШ Динамо Сергій Величко розповів, що завадило експівзахисникові збірної України Євгену Коноплянці опинитися в його команді.

Сергій Величко в інтерв'ю для сайту Sport-express розповів, що у свій час Євген Коноплянка міг стати гравцем київського Динамо.

«Він був у Юрія Кевлича в кіровоградському Олімпіку. Ми тоді їздили на турнір в Олександрію командою 1990-го року народження, де й помітили Коноплянку.

Він грав проти Кирила Петрова, а я ставив на нього одного по троє гравців, казав: «Уважно, цей може втекти та забити». Дуже хороший гравець вже тоді був: швидкість, удар, бачення поля…».

Тренер ДЮФШ Динамо назвав чому батьки Євгена не погодилися переїхати до Києва.

«Я його й запросив до Динамо, але батьки не захотіли йти. Вони сказали, що збираються у Москву, чи то в Спартак, чи ще кудись…

Проте потім, коли пройшов час і він опинився у заявці Дніпра, то я побачив, що він насправді не 90-го року народження (Євген народився у 1989 році – прим. «УФ»). Тоді я й зрозумів, чому насправді його батьки відмовилися».

  • За свою кар'єру Коноплянка грав за такі клуби, як Дніпро (2007-2015), Севілья (2015-2016), Шальке (2016-2019), Шахтар (2019-2022), Краковія (2022-2023).
  • Цього літа Євген став гравцем румунського ЧФР Клуж.
  • Копноплянка у складі національної збірної України провів 87 поєдинків, забив 21 гол та віддав 15 асистів.