«Трансфер, який викликає ажіотаж»: коментатор пояснив свіже підписання Шахтаря

Переглядів 757
Ілля Деулін Ілля Деулін
3 голоси
«Трансфер, який викликає ажіотаж»: коментатор пояснив свіже підписання Шахтаря
Дмитро Чигринський. Фото: Шахтар
Повернення центрбека Дмитра Чигринського, за думкою коментатора Ігоря Бойка – логічний крок з боку Шахтаря, який навіть матиме певний ажіотаж.

Підписання центрального захисника Дмитра Чигринського на фоні травми Валерія Бондаря виглядає логічним, зазначив коментатор Ігор Бойко:

«Дмитро Чигринський, повернення до Шахтаря. Це дуже цікавий трансфер. Він очевидний, адже Шахтарю потрібен центрбек після травми Бондаря, який гратиме вже зараз, а не через певний час».

Шахтар міг би обійтися і без досвідченого центрбека, але нове підписання в особі Става Лемкіна впевненості «гірникам» в центрі оборони поки додати не може:

«До ще одного новачка «гірників» Лемкіна запитань не так багато, але навряд чи він готовий грати зараз. Чигринський – досвідчений футболіст, який може цій команді допомогти».

Наостанок Бойко в подкасті «Вдосвіта» зазначив, що старий-новий центрбек Шахтаря доповнить легендарну двійку в центрі оборони «гірників»:

«Звичайно, всі чекають цю пару Чигринський-Ракицький, вона певний час була в Шахтаря. Ця двійка могла десятиліття грати за «гірників», але в Дмитра не склалося з цим свого часу. Буде цікаво, як Чигринський тепер виглядатиме. Трансфер, який викликає не неймовірний, але певний ажіотаж».

  • Раніше Дмитро вже двічі переходив до Шахтаря: у 2002 році у віці 15 років із УФК Львів, а потім із Барселони влітку 2010-го за 15 мільйонів євро після того, як за рік до цього каталонців купили його у «гірників» за 25 мільйонів.
  • За час виступів у складі донеччан Чигринський встиг провести 189 ігор та здобути 14 трофеїв, серед яких є і Кубок УЄФА.
  • За Барсу Дмитро зіграв 14 матчів та став чемпіоном Іспанії 2009-2010.
  • Останнім клубом 36-річного захисника став грецький Іонікос, за який він у сезоні 2022-2023 провів 26 матчів та забив один гол.
  • Також Дмитро має на власному рахунку 29 поєдинків за національну збірну України.
  • У період з 2010 по 2015 роки Чигринський та Ракицький разом на полі провели 31 матч у складі Шахтаря.