«Треба приймати адекватні рішення»: Хацкевич розкритикував рішення УАФ призначити Ротаня до збірної України

Переглядів 307
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Треба приймати адекватні рішення»: Хацкевич розкритикував рішення УАФ призначити Ротаня до збірної України
Руслан Ротань. Фото: УАФ
Олександр Хацкевич, який свого часу очолював київське Динамо, поділився своєю думкою про призначення Руслана Ротаня на посаду виконувача обов'язків головного тренера збірної України.

Учора, 20 березня, збірна України на чолі з Русланом Ротанем вирушила до Англії, де готуватиметься до матчу з «трьома левами» у рамках 1-го туру кваліфікації Євро-2024, який відбудеться 26 березня.

Руслан Ротань не лише є в.о. головного тренера нашої збірної, поки її не очолив Сергій Ребров, але й поєднує посади наставника у ФК Олександрія та молодіжну команду нашої країни.

Олександр Хацкевич в ексклюзивному інтерв'ю для «Українського футболу» заявив, що Ротань має займатись молодіжною збірною країни, яка отримала завдання пробитися на Олімпіаду.

«Так не має бути! Я бажаю Руслану Петровичу лише удачі, але люди, які ухвалювали це рішення, мають бути адекватними. Кажуть, скоро прийде Сергій Ребров, і він все визначає у команді, але я думаю, що Ротаню треба готувати молодіжну збірну до чемпіонату Європи.

Там є завдання потрапити через Євро до Олімпіади, яка може бути вперше для України. Ще він Олександрію тренує».

Хацкевич здивований тим, що Ротань працює одразу на трьох посадах і нагадує, що за подібні рішення потрібно буде відповідати керівництву УАФ наприкінці відбірного циклу.

«Це, напевно, вперше в історії, коли один тренер очолює три команди. Україна, звісно, сильна нація, що показує ЗСУ на полі бою, але в цій ситуації із призначенням Ротаня треба бути чесними перед собою та приймати адекватні рішення.

Є Виконком, керівник УАФ. Хтось все одно має за це відповідати наприкінці відбіркового циклу».

Також Хацкевич сказав, що з Ребровим на посаді головного тренера національної команди ще не зрозуміло.

«З Реброва зовсім нічого незрозуміло. Якби УАФ сказала, що 1 червня Ребров офіційно стане головним тренером збірної України, то не було б питань. У Реброва залишилося менше півроку до закінчення контракту з Аль-Айном, і вже має бути підписано попередню угоду з УАФ.

А якщо Ротань обіграє Англію? Тоді, можливо, нехай Руслан Петрович далі веде збірну? Дуже багато питань. Ми вже знаємо, що збірну має очолити Ребров, а коли це вже питання», — сказав Хацкевич.

Нагадаємо, що суперниками України суперниками українців у боротьбі за путівку на чемпіонат Європи, окрім англійців, будуть команди Італії, Північної Македонії та Мальти.

X