«Три дні ходив за мною і капав на мозок»: несподіване зізнання ексзахисника Шахтаря про легенду клубу

Переглядів 8451
Ілля Деулін Ілля Деулін
5 голосів
«Три дні ходив за мною і капав на мозок»: несподіване зізнання ексзахисника Шахтаря про легенду клубу
Дмитро Чигринський. Фото: Google
Колишній захисник Шахтаря Дмитро Чигринський розповів, хто з відомих одноклубників допоміг йому в становленні як футболіста. Окрема увага дісталася прославленому «гірнику» Сергію Попову.

Колишній захисник Шахтаря (2002-2009, 2010-2015) Дмитро Чигринський в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» розповів, хто допоміг у його становленні як футболіста.

Для початку Чигринський розповів, на кого він рівнявся:

«Для мене тоді всі гравці Шахтаря були прикладом. Я застав Айзека Окоронкво, Ассана Н'Діає, Сергія Попова, Дайнюса Глевецкаса, Михайла Старостяка. Я на них дивився, як на інопланетян – космічний рівень».

Також захисник згадав часи оренди в запорізький Металург, де він також перетнинався з зірковими гравцями:

«Професійно серед гравців на мене дуже вплинув Попов, з яким ми знову перетнулись у Металурзі. Потім ще прийшов Сергій Нагорняк. Ще відзначу Валерія Кривенцова. З цією трійкою я проводив найбільше часу. Попов мене дуже загартував, тому що він був з іншої епохи».

Окрему увагу Чигринський приділив Попову:

«Коли хтось обігрував мене на тренуванні, то Попов міг три дні ходити за мною і капати на мозок: «Він що, тебе обіграв і досі ходить, хіхікає?». І поки я не викину людину на бровку разом з гомілкостопом, Попов не заспокоється». 

Сергій Попов. Фото: Шахтар

Також Чигринський розповів, що захисники з суперниками в ті часи не церемонилися:

«Потім ми грали в квадрат, я помстився тому хлопцеві, стрибнувши в жорсткому підкаті. Попов підійшов і каже: «Думаю, тепер він вже хіхікати не буде. Так само і Кривенцов. Коли гравці приїжджали на перегляд до Металургу, то через пару днів вже їхали додому з одним гомілкостопом».

Захисник розповів, яке прізвисько було в Нагорняка і яким він був футболістом:

«У Нагорняка взагалі прізвисько було «лось». Він просто божевільний по-футбольному. Коли він був тренером в Дніпрі і підключався джокером на тренування, то теж нікого не щадив. Ці люди взагалі не вміли програвати, навіть, на тренуваннях».

Наостанок Чигринський розповів, що дані люди допомогли йому не тільки як футболісту:  

«Я знімав квартиру із Євгеном Бредуном, і в нашій компанії часто були Попов і Кривенцов. Вони для нас як хрещені батьки. Якби їх не було тоді поруч, невідомо, як скалася б моя кар’єра. Для мене це була класна школа, де я загартував свій характер».

  • За Шахтар протягом всього періоду виступів Чигринський зіграв 189 матчів, в яких забив 16 голів.
  • В 2009 році за 25 мільйонів євро став гравцем Барселони.
  • Після року вистуів у Каталонії за 15 мільйонів євро повернувся до Шахтаря.
  • Попов у 1992-1996 та 1997-2004 роках провів за «гірників» 315 матчів, в яких забив 47 голів.