«Три ключових фактори»: екс-тренер Шахтаря знайшов спільне між «гірниками» та своїм теперішнім клубом

Переглядів 267
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«Три ключових фактори»: екс-тренер Шахтаря знайшов спільне між «гірниками» та своїм теперішнім клубом
Луїш Каштру. Фото: Google
Екс-тренер донецького Шахтаря Луїш Каштру підбив підсумки першого сезону на чолі Ботафого, з яким наступного сезону гратиме в Копа Судамерикана.

Португальський наставник бачить спільний почерк в роботі керівництва Шахтаря та Ботафого, проте бразильський клуб ставить перед тренером завдання вирощувати на продаж місцевих вихованців.

«Говорили про гармонію, терпіння та проект. Це три ключових фактори в цьому процесі. Ми повинні розуміти, в якому проекті беремо участь.

В Шахтарі я зрозумів, що філософія полягає в тому, щоб брати молодих гравців, розвивати, а потім виводити до Ліги чемпіонів та продавати за великі гроші. В Ботафого, власники шукають негайного доходу, але з ідеєю заробляти від роботи з вихованцями», - наводить слова Каштру O Jogo.

Нагадаємо, що Каштру тренував Шахтар із 2009 по 2021 рік. У сезоні 19/20 став чемпіоном України. Також португалець виводив донецький клуб до півфіналу Ліги Європи.

Зазначимо, що Ботафого під керівництвом Каштру фінішував на 11 місці за підсумками розіграшу бразильської Серії А-2022. Угода з фахівцем та клубом з Ріо-де-Жанейро розрахована до кінця наступного року.