Тур інтриг чи закономірностей?

Переглядів 303
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Цього уїк-енду на українських уболівальників чекає зразу кілька принципових протистоянь, які обіцяють стати суттєвими в питанні визначення чемпіона та аутсайдерів

Дивлячись на календар 24-го туру чемпіонату України, ловлю себе на думці, що матчі в Донець­ку, Одесі та Луганську матимуть не меншу інтригу, ніж центральний поєдинок туру в Києві між «Динамо» та «Металістом».

«Шахтар» — «Карпати»

Якщо раніше у цьому протистоянні виокремлювався явний фаворит, то нині й львівський клуб здатен піднести сюрпризи будь-кому. Тим паче, що теперішній «Шахтар» не схожий на того, до якого всі звикли. Домашня поразка «Дніпру» кількома турами раніше — яскравий прик­лад. Команда Мірчі Луческу виглядає розбалансованою надто довго, а новачки досі не можуть органічно влитись у колектив. Усе це якнайкраще грає на користь гостей, які демонструють доволі пристойний футбол після поновлення першос­ті. Зрозуміло, «Шахтар» контролюватиме перебіг подій на полі, але й «Карпати» матимуть свої нагоди для взяття воріт. Згадати бодай матч першого кола, в якому підопічні Олександра Севидова здобули сенсаційну перемогу. Отож цікаво, чи буде для «гірників» цей матч лише рядовим поєдинком чемпіонату, чи стане матчем-реваншем за попередню зустріч? Єдине, про що можна говорити з упевненістю — ні для кого із суперників цей двобій не буде легкою прогулянкою.

«Чорноморець» — «Металург» Зп

Команді Романа Григорчука конче потрібно здобути позитивний для себе результат, адже після того, як Одесу залишили провідні гравці, одеситів майже не впізнати. Експерименти із центральною ланкою захисту та беззуба гра в нападі, відтак по весні ми побачили вже зовсім інший «Чорноморець». Окрім того, відчутний програш «Іллічівцю» минулого туру змушує взагалі замислитися над тим, чи зможе клуб із Південної Пальміри залишитись у зоні єврокубків на наступний сезон. Щодо запоріжців, то команда Олега Тарана після ключової перемоги над «Таврією» трохи розправила крила. Власне, для «Металурга» кожен наступний матч перетворюється на своєрідний фінал, де запоріжці не мають права програвати, якщо хочуть залишитися в еліті. З іншого боку, за нинішньої ситуації в Україні, ще питання, чи хтось узагалі вилетить до першої ліги… Стосовно персоналій, то для гравця «Металурга» Володимира Прийомова це буде особ­ливий матч, адже в першому колі він захищав кольори «Чорноморця». Чому зайвий раз не нагадати про себе вже колишньому наставникові?

«Зоря» — «Іллічівець»

Після домашньої поразки донецькому «Металургу», підопічні Юрія Вернидуба прагнуть реабілітуватися перед рідними вболівальниками. Цікаво, що «Зоря» рідко кому поступається вдома без бою, але востаннє, як відомо, трапилася справж­ня драма. Окрім того, завдання боротися за місце в єврокубках перед «Зорею» ніхто ще не знімав. Нагадаю, що від п’ятого місця луганчан відділяють лише вісім очок, тому все в їхніх руках. Однак, суперник цього туру не з легких — «Іллічівець». Команда Павлова вже котрий тур показує, що непогано готова, насамперед, фізично. Матч минулого туру проти «Чорноморця» — яскравий приклад. Окрім того, відставання маріупольців од свого майбутнього суперника складає лише чотири бали. Тому мотивація для підопічних Павлова очевидна — наздогнати свого опонента в турнірній таблиці.

Володимир БОБИР.

X