«У Депортіво мені показували відео Зінченка»: Лебеденко розказав, як йому ставили за приклад захисника Арсенала

Переглядів 521
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«У Депортіво мені показували відео Зінченка»: Лебеденко розказав, як йому ставили за приклад захисника Арсенала
Орест Лебеденко. Фото: Google
Український захисник португальської Візели Орест Лебеденко пригадав час проведений в іспанському Депортіво та специфіку тренувального процесу Рубена Де Лабарера.

Орест Лебеденко дав розлоге, ексклюзивне інтерв’ю «Українському футболу», де з поміж іншого пригадав і цікаві моменти з тренувального процесу свого попереднього клубу – Депортіво з Ла-Коруньї. 

«В Депортіво у нас був тренер, який прийшов на дві гри до плей-офф – Рубен Де Лабарера – молодий спеціаліст. Протягом трьох тижнів він намагався дати нам футбол, у який грають Арсенал і Манчестер Сіті – коли крайні захисники переходять у центр і грають як захисники, як півзахисники.

Мені часто показували відео Зінченка, він перейшов в Арсенал середняком і грав у верхньому таймі, в центрі або захисником, на різних позиціях. Через два тижні ми все це вловили, і в матчах плей-офф у нас вже було кілька епізодів такої гри», - сказав Лебеденко.

  • Орест Лебеденко є вихованцем львівських Карпат (2017-2018).
  • У 2019 році українець переїхав до іспанського ФК Луго (2019-2023), але у сезоні 2020-2021 на правах оренди грав за донецький Олімпік.
  • У січні 2023 року 24-річний захисник вільним агентом перейшов до Депортіво, за яке провів 17 матчів: один гол.
  • Transfermarkt оцінює українця в 500 тисяч євро.