У Гладкого з реакцією все гаразд

Переглядів 194
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Коли «гірники» грали з «Реалом», в одному з моментів Олександр Гладкий надто довго думав, коли йшов на добивання. У повторному матчі з «Мальме» Гладкий після того, як голкіпер упорався з його першим ударом головою, швидко зреагував, і забив дуже важливий м’яч. Майже зняв усі запитання про переможця гол у дебюті другого тайму, коли румунський арбітр Овідіу Хецеган дав 11-метровий за фол Арнасона проти Тейшейри. У третьому тріумфі блискуче зіграли Бернард, який віддав вивірений пас, і Едуардо, уникнувши офсайду, майстерно головою «зрізав» м’яч у сітку. А крапку поставив найактивніший гравець донеччан Тейшейра. Слід відзначити, що Луческу багато апелював до земляка-арбітра: вперше десь у середині першого тайму, коли Хацеган начебто проґавив фол проти Тейшейри. Потім наставник «Шахтаря» дедалі частіше вказував судді на ті чи інші моменти його роботи, а особливо був незадоволений, коли той дав картки Даріо Срні й Олександру Кучеру, які тепер пропустять наступну гру з «Реалом». Наш експерт із арбітражу Мирослав Ступар стверджує, що Срна справедливо вимагав пенальті і симуляцією там і не пахло.

До слова, фотокореспондент Євген Кравс, який працював на матчі у Львові, відзначив, що Луческу вперше підійшов після матчу до вболівальників і подякував їм за підтримку.

ПІСЛЯМОВА

Мірча Луческу, тренер «Шахтаря»:

— Суперник має бути задоволений, що матч закінчився тільки з рахунком 4:0, бо могло бути набагато більше. У кінці першого тайму я подивився на табло: було 17 ударів у бік воріт. Ми довели, що у футбол грають не тільки довгими передачами, як це робить «Мальме», а й низом — швидко та технічно. І дуже шкода, що знову доводиться говорити про суддівську бригаду, яка з Румунії. Головне, що мене засмучує: два провідних футболісти — Кучер і Срна — отримали зовсім непотрібні картки, яких не було! І тепер вони пропустять матч із «Реалом». Даріо дали картку нібито за симуляцію, хоча там був стовідсотковий пенальті. Кучер нібито зіграв рукою… У першу чергу, він нею не грав, а м’яч потрапив йому в руку. Упевнений, таке суддівство тільки проти команд нашого рівня. 100 відсотків, проти «Реала» цих карток не було би. Може, часом я буваю суб’єктивним. Подивлюся ці епізоди ще раз, дуже уважно. Але мені якось не зрозуміло: отримати чотири картки в такому легкому матчі, в якому перемогли 4:0, хоча рахунок міг бути й більш категоричним… Для мене це незрозуміло. А в цілому вітаю свою команду з тією грою, яку вона показала, з цим результатом. Казав напередодні, що вірю у свою команду й у нашу гру. Була дуже хороша підтримка вболівальників. Не очікував, що так багато людей прийде на матч. Хотілося би подякувати вболівальникам. Природно, в такій атмосфері ми відповіли яскравою й видовищною грою, й гарним результатом.

Оге Харейде, тренер «Мальме»:

— На жаль, у цій грі ми не змогли себе добре показати з перших хвилин. Важливо пам’ятати, що у футболі немає логіки. Зате можна говорити про емоції, після пенальті й другого гола дух нашої команди впав. У той момент нам залишалося йти вперед і спробувати відігратися, але ми цю можливість не використали.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.