«У нас не хочуть зайвий раз напружувати дупу»: Федецький дав цінні поради, щоб покращити рівень УПЛ

Переглядів 1183
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«У нас не хочуть зайвий раз напружувати дупу»: Федецький дав цінні поради, щоб покращити рівень УПЛ
Артем Федецький. Фото:
Колишній правий захисник збірної України та львівських Карпат Артем Федецький висловився щодо рівня чемпіонату України та заявив, що потрібно зробити, щоб покращити УПЛ.

Артем Федецький розповів, що йому не подобається безлад в українському футболі, де кожен хоче перетягнути ковдру на себе. Екс-захисник Карпат також дав пораду нашим клубам. 

«Якщо ми хочемо рівнятися на чемпіонати Англії, Іспанії та Італії, то маємо прийти хоча б до єдиного телепулу. Щоб один транслятор був на всі клуби. А у нас - той не буде, той не хоче, той ще щось.

Ми маємо брати приклад з кращих. Як інші клуби працюють, як працює комерція. Я впевнений, люди з Бундесліги поділяться досвідом та розкажуть, що і як зробити».

Також у Федецького є питання до керівництва клубів УПЛ. Він вважає, що їм легше думати лише про потрапляння Лігу чемпіонів, а не вкладатися в розвиток команди. 

«Питання в іншому - чи потрібно це нашим людям зверху? Чи просто є одна задача - потрапити в Лігу чемпіонів, отримати кошти, а все інше… У нас не хочуть зайвий раз напружувати дупу, щоб зацікавити всіх власників клубів, глядачів», — заявив Федецький для «Брутального футболу».

  • Більшу частину кар'єри захисник провів у львівських Карпатах (139 матчів, 16 голів і дев'ять результативних передач).
  • 44-річний Федецький ще грав за Дніпро (115 матчів, сім голів і п'ять асистів), Шахтар (дев'ять поєдинків і один забитий м'яч) та інші команди.
  • Також на рахунку екс-футболіста 52 поєдинки за збірну України, в яких він забив два голи.