«У нього Ширер і Роналдо були не футболістами»: Леоненко розповів про важкі відносини з Лобановським

Переглядів 9327
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
«У нього Ширер і Роналдо були не футболістами»: Леоненко розповів про важкі відносини з Лобановським
Валерій Лобановський. Фото: Google
Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко, який зараз є футбольним експертом, поділився спогадами про свої непрості стосунки з легендарним тренером Валерієм Лобановським.

Віктор Леоненко згадав, що Валерій Васильович якось раз йому озвучив умову, за якої він його залишив би в першій команді киян - забивати по два голи в кожній грі.

«Мене привезли до Лобановського додому. Він три дні готувався. Він сказав, раз у тебе ттд мало, значить повинен забивати два голи. Я кажу, давай хоча б гольовий. Він сказав - ні. 

Тому в нього і Ширер, і Роналдо були не футболістами, тому що в них було мало ттд. Це правда, це було у нього вдома».

Леоненко вважає, що Лобановський поставив йому таку умову, щоб вижити з команди. Але він і сам був не проти її покинути. Він поїхав у ФК Кайзерслаутерн на перегляд, куди його брали, щоправда Динамо відмовилося його туди продавати.

«Я поїхав, в Кайзерслаутерн, я б міг стати чемпіоном країни, в Бундеслізі (сезон 1997/98). Мені [Отто] Рехагель сподобався і як тренер, і як людина. І тренування сподобалися. Я дзвонив Григорію Михайловичу [Суркісу].

Ось так от і відпустили. Не могли суму придумати. З'їздив і приїхав», - написав Леоненко у своєму телеграм-каналі.

Віктор Леоненко виступав у складі Динамо з літа 1992-го по літо 1998-го року. Після повернення до біло-синіх Валерія Лобановського 1997 року Леоненка було переведено до другої команди киян, а потім і до третьої.

У складі Динамо Леоненко провів 129 матчів, у яких забив 79 голів. За свою кар'єру він також виступав у складі тюменського Геолога, Динамо Москва, ЦСКА Київ, Закарпаття.