У Новій Каховці затопило стадіон: причиною цього став підрив ГЕС

Переглядів 1202
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
У Новій Каховці затопило стадіон: причиною цього став підрив ГЕС
Стадіон у Новій Каховці. Фото: Google
Через підрив окупантами Каховської ГЕС було затоплено стадіон «Енергія», на якому грала однойменна команда з Херсонської області. Також на арені відбувалися змагання з легкої атлетики.

Після підриву російськими окупаційними військами Каховської ГЕС у Новій Каховці затопило футбольний стадіон, на якому раніше грала місцева команда Енергія. Також на цій арені відбувалися змагання з легкої атлетики.

Зазначимо, що арена «Енергія» була збудована та введена в експлуатацію у 1954 році, за два роки після заснування однойменного футбольного клубу. Назву «Енергія» стадіон отримав завдяки Каховській ГЕС, при колективі якої і була сформована футбольна команда, яка навесні 2022 року була розформована через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

  • Енергія двічі здобувала бронзу Другої ліги України.
  • Також колектив з Нової Каховки 16 раз вигравав чемпіонат Херсонської області і 15 раз здобував трофей Кубку Херсонської області.
  • До розформування новокаховська команда грала у Другій лізі України.

Стосовно станції додамо, що через підрив машинного залу зсередини ГЕС повністю зруйновано. Вже є інформація, що станція відновленню не підлягає. Під водою вже опинилися населені пункти Півдня.