У «Шахтаря» нині — застій

Переглядів 278
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Володимир БЕЗСОНОВ, екс-тренер «Дніпра»:

— Усі чекають од цього протистояння хорошої та безкомпромісної гри. На мою думку, попередня зустріч «Шахтаря» з «Дніпром» показала, в якій функціональній готовності перебувають чинні чемпіони: донеччани нині в застої. Можливо, «пересиділи» чи, навпаки, рано вийшли на пік форми, тому зараз усе йде за графіком синусоїди. Уважаю, що помилки, котрих припустились підопічні Луческу та сам румунський фахівець, лише допоможуть краще збагнути, у чому потрібно додавати. Не хочу заглиблюватись у тему помилок, утім усе-таки наведу приклад. Луческу вже який поєдинок упродовж двобою випускає на поле Бернарда, намагаючись підсилити гру та атакувальний потенціал. Однак після того, як він з’являється, складається таке враження, що «гірники» виступають у меншості, а це явний прорахунок наставника. Відтак у майбутньому матчі «помаранчево-чорні» зобов’язані продемонструвати вищий рівень.

Щодо «Металіста», то думаю, що команда ще не в тому стані, в якому за потенціалом може перебувати. Хоча загалом ще не бачив у чемпіонаті бодай одну команду, котра перебуває у своїй найкращій формі. Прикро, що харків’яни пропустили тур через перенесення зустрічі із «Севастополем», позаяк поєдинок із «Говерлою» не відповів на всі запитання щодо їхньої команди. У недільному матчі чітко зрозуміємо, на що можуть розраховувати слобожани цьогоріч. До того ж, відбулось уже три тури національної першості: було вдосталь часу, щоби проаналізувати дії та помилки суперників.

Суперництво молодого наставника Рахаєва та наддосвідченого Луческу? Сподіваюсь, Ігор зможе піднести сюрприз своєму візаві. Можу лише побажати успіху в правильному налаштуванні підопічних і підборі гравців на цей двобій. Зараз їм потрібно якомога більше ігрової практики, тому пропущений тур, очевидно, не піде їм на користь.

Травмований Ракицький та відсутність провідних харківських легіонерів? Це також залишить свій слід у перебігу подій на полі. Тільки втрата Ярослава не настільки суттєва, як відсутність аргентинців і бразильців, які складно повертаються до Харкова. Торік «Металіст» мав у своєму розпорядженні трішки інший склад. Не забувайте також про прощання з капітаном колективу Сосою та тренером Маркевичем, що навряд чи додасть команді оптимізму. Тяжко з усім упоратися, коли в країні така ситуація.

Отож, непросто у цьому матчі буде «Металісту», оскільки «гірники» будуть добре мотивовані після поразки дніпрянам. Навіть домашній стадіон — не той фактор, який зможе допомогти харків’янам. Знаєте, в кінці першого кола значно легше прогнозувати чи навіть передбачити результат зустрічі, ніж на початку весни. Відтак у цій грі немає явного фаворита, котрий ще до стартового свистка має більше передумов для звитяги, ніж його опонент.

X