У Шахтаря забивають раком, а ще повертаються провідні захисники. Прогноз і анонс на матч ЛЄ з Фейєнордом

Переглядів 12058
Артем Жилінський Артем Жилінський
3 голоси
У Шахтаря забивають раком, а ще повертаються провідні захисники. Прогноз і анонс на матч ЛЄ з Фейєнордом
Шахтар - Феєнорд. Фото: УЄФА
Хто вийде в чвертьфінал? На кого поставити в четвер? Ексклюзивний анонс матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи сезону 22/23 між роттердамським Фейєнордом і донецьким Шахтарем – спеціально для вас на “УФ”.

16 березня відбудеться другий поєдинок за участі донецького Шахтаря у 1/8 фіналу Ліги Європи сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує та прогнозує матч Фейєнорд – Шахтар. Де дивитися, що дає цей матч, і чим це все завершиться? 

Фейєнорд (Роттердам, Нідерланди) – Шахтар (Донецьк, Україна)

16 березня. 19:45. м. Роттердам. Стадіон "Де Кейп”

Пряма трансляція – Мегого, Воля TV

Дискваліфікації – відсутні

Донецький Шахтар їде на “Де Кейп” у гості до роттердамського Фейєнорда, щоб вирішити, хто пройде в чвертьфінал Ліги Європи. У першому матчі між цими командами була зафіксована нічия 1:1. “Гірники” навіть відкрили рахунок у цій грі на 79 хвилині завдяки диво-голу Ярослава Ракицького. Однак втримати перевагу команді Ігоря Йовичевича не вдалося, і вже на 88 хвилині Есек’єль Бульяде відновив паритет. Для цього 22-річному аргентинцю, який з’явився на 86 хвилині, вистачило кілька хвилин. 

  • Фейєнорд міг забивати більше, ніж один м’яч у цьому поєдинку

За показником xG роттерадмці настріляли на 2.12, у свою чергу Шахтар – 0.28. За ударами статистика теж на боці підопічних Арне Слота – 21 проти 5. Тому цим нічийним результатом донеччани повинні бути дуже задоволені, а ось нідерландська команда швидше засмучена. Фейєнорд дійсно виглядав краще за Шахтар, але чи вдасться їм втілити свою перевагу в грі та кількість ударів у забиті м’ячі – дізнаємось в четвер.

  • Шахтар нарешті повернув собі лідерство в УПЛ

Команда Йовичевича розгромила криворізький Кривбас з рахунком 3:0 завдяки голам Георгія Судакова, Кевіна Келсі та Мар’яна Шведа. Для двох останніх це були перші забиті м’ячі в цьому році за Шахтар ‒ Келсі є новачком команди і до гри з Кривбасом зіграв лише 67 хвилин за три матчі, а Швед тільки-но відновився від свого ушкодження. У лазареті Мар’ян перебував протягом п’яти місяців. 

Завдяки цій перемозі та поразці Дніпра-1 в паралельному матчі київському Динамо “гірники” одноосібно очолили турнірну таблицю УПЛ. Перевага над дніпровцями тепер становить три пункти. Тому “помаранчево-чорні” повинні підійти в хорошому та бойовому настрої до матчу з Фейєнордом. 

  • У «гірників» поповнення з лави штрафників

Позитиву Йовичевичу додає той факт, що свою дискваліфікацію відбули три основні центральні захисники Шахтаря. Юхим Конопля, Валерій Бондар і Богдан Михайличенко готові протистояти нідерландцям у четвер. У лазареті донецької команди знаходиться лише Віктор Корнієнко. Решта футболістів перебувають у повному розпорядженні хорватського тренера. 

  •  У господарів на Шахтар повертається «секретна зброя»

Фейєнорд, у свою чергу, здобув важку перемогу над одним із аутсайдерів нідерландської Ередивізі – ФК Волендам. Підопічні Слота поступалися супернику після першого тайму 0:1. Проте в другій половині зустрічі вони зуміли спочатку зрівняти рахунок, а згодом і здобути вольову перемогу 2:1. 

Один із м’ячів у ворота Волендама забив мексиканський нападник Сантьяго Хіменес, який пропускав перший матч проти Шахтаря через травму. Однак форвард вже відновився і навіть встиг забити м’яч, тому для “гірників” це не дуже приємні новини. 

Арне Слот надалі не може розраховувати на двох своїх ключових гравців. Воротар Джастін Бейлов і півзахисник Квінтен Тімбер точно не зіграють у четвер. Участь шведського хавбека Патріка Валемарка у грі проти Шахтаря наразі під питанням. 

  • Лідер зіграє проти лідера

Фейєнорд продовжує очолювати турнірну таблицю у своєму чемпіонаті. Перевага над найближчим переслідувачем, яким є Аякс, становить три очки. Безпрограшна серія Фейє у всіх турнірах налічує вже 19 матчів (14 перемог і 5 нічиїх). Востаннє роттердамці поступалися ще 27 жовтня австрійському Штурму на виїзді. А вдома Фейєнорд останній раз програв ще 15 травня. Це сталося в рамках Ередивізі у 34 турі в матчі проти Твенте. 

Історія зустрічей – 3: +0, =1, -2; 3:6

Майбутній герой матчу – Анатолій Трубін

Воротар донецького Шахтаря Трубін – справжній скарб для своєї команди. Якби не його п’ять важливих сейвів у першому матчі проти Фейєнорду, то рахунок гри був би зовсім інший. За два поєдинки проти Ренну в 1/16 фіналу Ліги Європи Анатолій виконав 12 сейвів і виграв серію пенальті для “гірників”, відбивши три удари з 11-метрових позначок. Тому наявність Трубіна та його чудова форма дозволяє донеччанам сподіватися на краще. 

Прогноз на гру: Фейєнорд – Шахтар – ТБ 2.5 – 1.85

Букмекери не дуже вірять в те, що Шахтар зможе пройти Фейєнорд і вийти в чвертьфінал Ліги Європи. На прохід “гірників” до наступної стадії ЛЄ дають коефіцієнт 4.75. У той час, як на успіх роттерадмців ‒ лише 1.23. Однак це замалий коф для ставки на цей поєдинок. Ну і не слід забувати, що Йовичевич полюбляє створювати сенсації. Цікаво виглядає ставка на матч Фейєнорд – Шахтар тотал більше 2.5. Те, що підопічні Арне Слота полетять вперед з першої секунди гри, сумнівів немає. І якщо “гірники” пропустять у перших 15-20 хвилин, то нас очікує дуже цікавий та відкритий футбол. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що в цьому протистоянні зіграє ТБ 2.5 – 1.85. 

X