У всьому винна держава: адвокат Павелка шокував заявою про виключення України із заявки на проведення ЧС-2030

Переглядів 689
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
У всьому винна держава: адвокат Павелка шокував заявою про виключення України із заявки на проведення ЧС-2030
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Вчора відбулося продовження строку відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ. Глава УАФ та генеральний секретар асоціації Юрій Запісоцький будуть перебувати під слідством протягом наступних шести місяців.

Адвокат Андрія Павелка виступив у залі суду, де заявив, що тиск з боку держави вплинув на виключення України зі спільної заявки з Іспанією та Португалією на проведення ЧС-2030. Місце України в заявці на проведення Мундіалю-2030 має зайняти Марокко.

Таке рішення на думку очільника УАФ Павелка та його команди продиктовано тим, що правоохоронні органи України тиснули на організацію. Про це повідомляє Football Hub.

Виходить, що звинувачення у розкрадання коштів на будівництві заводу зі штучних футбольних полів у Краматорську тут ні до чого. 

Павелко вже не вперше використовує тезу про буцімто тиск правоохоронних органів на УАФ, щоб перед УЄФА та ФІФА виглядати борцем з режимом. Згідно зі статутами ФІФА та УЄФА, кожна федерація повинна діяти незалежно від будь-яких впливів ззовні й приймати рішення на основі власних статутів і принципів.

Виконувачем обов’язків організації залишиться Олег Протасов.