«УАФ грає у підкилимні ігри»: Маркевич висловився про ситуацію навколо вибору головного тренера для збірної України

Переглядів 797
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«УАФ грає у підкилимні ігри»: Маркевич висловився про ситуацію навколо вибору головного тренера для збірної України
Мирон Маркевич. Фото: Google
Відомий український фахівець Мирон Маркевич поділився думкою щодо ситуації навколо посади головного тренера національної збірної України.

Національна збірна України лишається без постійного наставника. Виконувачем обов'язків головного тренера є Руслан Ротань, який також очолює молодіжну збірну та ФК Олександрія.

Основним кандидатом на посаду вважається Сергій Ребров, контракт якого з арабським клубом Аль-Айн спливає у червні цього року. Ще одним претендентом на пост вважався хорватський фахівець Славен Біліч.

Відомий український тренер Мирон Маркевич вважає, що Біліч не зможе принести користь нашій національній команді та назвав своїх кандидатів на посаду.

«Біліч – добрий тренер світового рівня. Свою профпридатність він довів непоганими результатами роботи. Але навряд чи вирішить проблеми збірної України, не знаючи нашого футболу зсередини.

Я вважаю, що збірну України має очолити хтось із наших тренерів: Юрій Вернидуб, Віктор Скрипник, Роман Григорчук чи Юрій Максимов», – сказав Маркевич в інтерв'ю сайту «Експрес».

Маркевич також розповів про те, що не має бажання очолити збірну України через організаційні проблеми в УАФ.

«Я не хочу очолити збірну України. Був готовий працювати після того, як із команди пішов Андрій Шевченко. А тепер не хочу працювати у такому середовищі – в УАФ незрозуміло, хто керує та хто за що відповідає. Ситуація із призначенням тренера абсурдна.

Гаразд, хотіли Реброва. Чому ж не підписати з ним попередній контракт із червня чи липня і про це не повідомити? На жаль, УАФ грає в підкилимні таємні ігри, а я в них не беру участі», – заявив Мирон Богданович.

Наступні матчі збірної України в рамках відбору на Євро-2024 відбудуться влітку:

  • 16 червня – Північна Македонія – Україна;
  • 19 червня – Україна – Мальта.

72-річний Маркевич очолював національну збірну України з лютого до серпня 2010 року.