УАФ визначилась з покаранням для тренера-колаборанта, який почав співпрацювати з окупантами

Переглядів 358
Андрій Піскун Андрій Піскун
1 голос
УАФ визначилась з покаранням для тренера-колаборанта, який почав співпрацювати з окупантами
Сергцй Шевченко. Фото: ФК Таврія
Українська асоціація футболу звертатиметься до Міністерства молоді та спорту з питання зняття звання заслуженого тренера України з колишнього наставника Кристала Сергія Шевченка, який почав співпрацювати з окупантами.

Також УАФ вже розпочала процес позбавлення Шевченка футбольного громадянства, щоб він більше ніколи не мав права працювати на території України. Про це повідомляє «Профутбол» на своїй сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося, що 64-річний Шевченко очолить футбольний клуб Фрегат, створений рашистами в окупованому Херсоні. Так званий мер Херсона Олександр Кобець зустрівся з відомим фахівцем та запропонував йому очолити новостворену команду.

Кобець та Шевченко. Фото із терористичних ЗМІ

Зазначимо, що як головний тренер спеціаліст працював з Меліоратором, Кристалом, Нафтовиком, ІгроСервісом, Севастополем. Починаючи з 2014 року, Шевченко тренував ТСК-Таврію з окупованого Криму, російський Сахалін та Таврію з Берислава Херсонської області.

З 2016 до 2020 року працював уже з українською Таврією, відродженою на території Херсонської області. У 2021 році очолював херсонський Кристал і ФК Миколаїв.