Україна не буде бойкотувати турніри, де беруть участь росіяни: не все так просто – є цікавий нюанс

Переглядів 1055
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
Україна не буде бойкотувати турніри, де беруть участь росіяни: не все так просто – є цікавий нюанс
Мініст молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Фото: Google
Міністерство молоді та спорту України офіційно змінило формулювання державного наказу, який забороняє українським атлетам виступати на міжнародних змаганнях, де є представники росії та Білорусі.

Під нейтральним прапором можна, під трикольоровою ганчіркою – ні! Українським спортсменам як і раніше заборонено брати участь у змаганнях, де є спортсмени з РФ, але лише у тому випадку, коли вони виступають під своїм національним прапором, йдеться у тексті нового наказу, оприлюдненого Міністерством молоді та спорту України за підписом Вадима Гутцайта.

Простою мовою, це означає, що Україна більше не бойкотуватиме ті змагань, де прийматимуть участь спортсмени з росії та Білорусі, змагаючись у нейтральному статусі.

  • Це вже друга зміна так званого наказу про бойкот. 
  • 18 червня у новій редакції указу слово «заборонити» було змінено на «не відрядити» збірні на турніри, де присутні спортсмени з РФ та РБ.
  • Від початку повномасштабної війни росії проти загинуло вже 300 українських спортсменів. Цю жахливу статистику теж навели уповноважені представники Міністерства молоді та спорту України.