Україна стартує на молодіжному Євро-2023. Перший суперник – хорвати. Прогноз і анонс на матч

Переглядів 2129
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Україна стартує на молодіжному Євро-2023. Перший суперник – хорвати. Прогноз і анонс на матч
Фото: УАФ
Ексклюзивний анонс матчу Євро-2023 (U-21) між молодіжними збірними України та Хорватії спеціально для вас на «УФ».

21 червня відбудеться поєдинок між молодіжними збірними України та Мальти в рамках Євро-2023 (U-21). Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Україна U-21 – Хорватія U-21

21 червня. 19:00. м. Бухарест. Стадіон «Супербет Арена»

Пряма трансляція – Суспільне (регіональні канали)

Дискваліфікації – відсутні

Молодіжна збірна України у середу стартує на Євро-2023 (U-21). Першим суперником синьо-жовтих буде збірна Хорватії. Також в одній групі з нами та хорватами опинились Румунія та Іспанія. Проти румунів Україна зіграє 24 червня о 19:00. А вже 27 червня українці зустрінуться з іспанцями о 21:45. Загалом у фінальному турнірі Євро є чотири групи по чотири команди. З кожного квартету в плей-оф виходять дві найкращі збірні.

• У Ротаня дві, а, можливо, навіть три втрати

Головний тренер української молодіжки Руслан Ротань викликав на збір 23 футболістів:

  • Воротарі: Руслан Нещерет (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Кирило Фесюн (Колос)
  • Захисники: Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота (обоє – Динамо), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олексій Сич (Кортрейк, Бельгія), Ростислав Лях (Рух), Максим Брагару, Володимир Салюк (обоє – Чорноморець), Арсеній Батагов (Зоря).
  • Півзахисники: Володимир Бражко (Зоря), Іван Желізко (Валмієра, Латвія), Олексій Кащук (Сабах, Азербайджан), Олександр Назаренко (Дніпро-1), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Артем Бондаренко, Георгій Судаков (усі — Шахтар), Михайло Мудрик (Челсі)
  • Нападники: Богдан В'юнник (ГАК, Австрія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо)

Нещодавно стало відомо, що молодіжці не допоможе Ілля Забарний. Центральний захисник Борнмута отримав ушкодження і навіть не потрапив у заявку на турнір. Наступною втратою став центрхав Микола Михайленко (Олександрія) ‒ замість нього довикликали центрбека з Чорноморця Володимира Салюка. Також під питанням участь Михайла Мудрика, який пропускав матч національної збірної проти Мальти через травму. 

Фото: УАФ

• Герой плей-оф Сікан успішний і в недавніх спарингах

Підопічні Руслана Ротаня провели два спаринги в рамках підготовки до молодіжного Євро-2023. 13 червня вони зіграли проти Кувейту і здобули перемогу з рахунком 2:0 завдяки голам Богдана В’юнника та Данила Сікана. А ось 16 червня синьо-жовті не змогли обіграти однолітків з Ірландії, зігравши внічию 2:2. Україна двічі забила з пенальті. Спочатку це зробив Артем Бондаренко. Згодом – Данило Сікан. 

Для того, щоб потрапити на молодіжне Євро, команда Ротаня пройшла тернистий шлях. У відборі українці були в одній групі з Францією, Сербією, Фарерськими Островами, Північною Македонією та Вірменією. У підсумку – ми зайняли друге місце, пропустивши перед собою французів. Україна потрапила у раунд плей-оф, де її очікувало двоматчеве протистояння з Словаччиною. У першому поєдинку синьо-жовті поступились з рахунком 2:3, а в матчі-відповіді перемогли 3:0 та вийшли у фінальну частину Євро-2023.

• Лідер атак Хорватії – конкурент В’юнника зі швейцарського клубу

Молодіжну збірну Хорватії очолює 54-річний фахівець Драган Скочич. Тренер на Євро-2023 (U-21) взяв із собою 21 гравця: 

  • Воротарі: Домінік Котарскі (ПАОК, Греція), Івор Пандур (Сіттард, Нідерланди), Нікола Чавліна (Локомотива)
  • Захисники: Давід Чоліна (Аугсбург, Німеччина), Бартол Франьїч (Вольфсбург, Німеччина), Нікола Сольдо (Кельн, Німеччина), Габріель Відович (Вітесс, Нідерланди), Лука Стойкович (Локомотива), Матія Фріган (Рієка), Мікеле Шего (Рієка), Крешимир Кризманич (Горіца), Мауро Перкович (Істра), Ніко Галешич (Рієка), Ніко Сігур (Хайдук)
  • Півзахисники: Юріца Пршир, Тоні Фрук (обоє — Горіца), Лукаш Качавенда (Локомотива), Мартін Батуріна, Марко Булат (обоє — Динамо Загреб), Анте Палаверса (Труа, Франція), Велдін Ходжа (Рієка)
  • Форварди: Роко Шимич (Цюрих, Швейцарія), Діон Бельо (Аугсбург)

У відборі до молодіжного Євро-2023 хорвати грали в одній групі з Норвегією, Фінляндією, Австрією, Азербайджаном і Естонією. Хорватія зайняла друге місце в групі, пропустивши перед собою норвежців. У плей-оф підопічні Скочича зустрічались з Данією та за підсумками двоматчевого протистояння пройшли далі завдяки виграній серії пенальті. 

Найкращим бомбардиром відбіркового циклу в молодіжній збірній Хорватії став Роко Шимич. 19-річний форвард забив сім м’ячів. Він представляє футбольний клуб Цюрих зі Швейцарії. У цьому сезоні за 16 матчів Шимич забив чотири м’ячі та віддав один асист.

Хорватія не грала контрольні матчі в червні цього року. Востаннє команда Скочича проводила спаринги ще в березня. Їм вдалося перемогти англійців з рахунком 2:1 і зіграти в нульову нічию з Ізраїлем. 

Історія зустрічей – 4:+2=1-1; 5:5

Майбутній герой матчу – Руслан Ротань

Для 41-річного тренера Руслана Ротаня – молодіжний чемпіонат Європи є серйозним викликом у його ще нетривалій тренерській кар’єрі. Взимку цього року Ротань очолив Олександрію і, відверто кажучи, провалився там, втративши путівку в єврокубки. В останньому турі олександрійцям треба було перемагати Рух, щоб вийти в Лігу конференцій, втім, господарі мали мотивацію, щоб уникнути стикових ігор, тож не поступилися. У молодіжній збірній України у Ротаня були кращі результати, ніж у клубі. Сподіваємось, що вже у першому матчі Руслан Петрович і його підопічні покажуть красивий, сучасний і найголовніше – переможний футбол.

Руслан Ротань. Фото: УАФ

Прогноз на гру Україна U-21 – Хорватія U-21: 1Х – 1.72

Україні дуже пощастило з календарем матчів у груповому етапі. Спочатку перший поєдинок проти Хорватії, згодом ‒ проти Румунії (співгосподарки турніру), а заключний тур ‒ проти Іспанії. Якщо синьо-жовті виграють стартові два матчі, то гра проти Іспанії для них може бути простою формальністю. Ротань це чудово розуміє і намагатиметься зробити все, щоб набрати шість очок з хорватами і румунами. Однак ми пропонуємо менш ризиковану ставку. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що Україна не програє Хорватії – 1.72.