Українське Ель-Класико та бездоганне Дніпро-1: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в неділю?

Переглядів 2005
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Українське Ель-Класико та бездоганне Дніпро-1: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в неділю?
Фото: ФК Динамо
Ексклюзивний анонс матчів 7-го туру Рух ‒ Дніпро-1 та Шахтар – Динамо спеціально для вас на «УФ».

16-го жовтня відбудеться заключні поєдинки 7-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Рух – Дніпро-1 та Шахтар – Динамо. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Рух – Дніпро-1

16 жовтня. 15:00. м. Львів. Стадіон «Україна»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

У неділю, 16-го жовтня, нас очікує українське Ель-Класико між донецьким Шахтарем і київським Динамо. Однак передуватиме класичному протистояння Руха та Дніпра-1. Абсолютний лідер за всіма статистичними показниками після п’яти матчів це саме команда Олександра Кучера. У дніпрян п’ять перемог і відповідно 15 очок. Це дозволяє їм очолювати турнірну таблицю УПЛ на даний момент. Також Дніпро-1 серед усіх 16-ти клубів забив найбільше голів – 14. І вони залишаються єдиною командою в цьому сезоні в чемпіонаті України, яка ще не пропускала. І Руху буде дуже важко зіпсувати таку вдалу серію Дніпра-1. 

Крім цього, в форварда дніпрян Артема Довбика триває своя гольова серія. Український нападник не йде з поля без забитого м’яча в останніх шести матчах за Дніпро-1. 

Поки Рух відпочивав після розгромної поразки від київського Динамо у минулому турі (0:3), Дніпро-1 у четвер зіграв дуже важкий матч у Ліхтенштейні проти місцевого Вадуца. І лише у компенсований арбітром час до кінця другої половини зустрічі вищезгаданий Довбик приніс перемогу своїй команді з рахунком 2:1. Тому звичайно, що у фізичному плані кращим буде готовий Рух, який востаннє грав минулої неділі, але психологічний стан кращий у Дніпра-1. 

Безпрограшна серія Дніпра-1 у всіх турнірах налічує вже шість матчів поспіль. Востаннє дніпряни поступались ще 8-го вересня нідерландському АЗ Алкмар в рамках Ліги конференцій. А в УПЛ Дніпро-1 останнього разу програвав майже рік тому, 24-го жовтня – київському Динамо. І всі вищенаведені факти діють проти того, щоб Рух здобув три очки в неділю. Але це УПЛ, крихітко, і тут можливо все! 

Рухівці в цьому сезоні здобули лише одну перемогу в УПЛ, обігравши луганську Зорю з рахунком 3:1. Ще одного разу команда Леоніда Кучука зіграла внічию з рівненським Вересом і чотири матчі програла: Металісту, Колосу, Шахтарю та Динамо. Перед початком 7-го туру Рух розташувався у зоні перехідних матчів – на 13-му місці. І від 15-го місця, яке вилітає напряму в Першу лігу, рухівців відділяє лише один бал. Тому ситуація у жовто-чорних на початку сезону не дуже хороша. Ще кілька провальних матчів ‒ і майбутнє Леоніда Кучука на чолі головного тренера Руху виглядає туманним. 

Також слід відзначити, що Рух є однією з команд УПЛ, яка найбільше пропускає цього сезону: пропустила 11 м’ячів. Станом на початок туру, більше тільки у луганської Зорі, а в харківського Металіста перед матчем з полтавською Ворсклою теж 11 пропущених голів. Тому оборона Руха не вражає і є явні проблеми. Три голи від Динамо, яке перебуває в жахливій формі, тому підтвердження… 

Історія зустрічей – 5: +1, =1, -3; 6:10

Майбутній герой матчу – Артем Довбик

На сьогоднішній день це найкращий український форвард. У цьому сезоні Артем Довбик відзначився вже 11 м’ячами. Наприклад, два інші збірники Роман Яремчук та Данило Сікан разом забили сім голів. Довбик у шаленій формі та в матчі з Рухом він може продовжити свою гольову феєрію.  

Прогноз на гру: Рух – Дніпро-1 – П2 – 1.54

Вважаю, що Дніпро-1 повинен перемагати в неділю і продовжувати лідирувати в турнірній таблиці УПЛ. Дніпряни в шаленій формі та Рух точно не виглядає командою, яка здатна їх зупинити. Букмекерська контора Favbet на перемогу Дніпра-1 дає непоганий коефіцієнт 1.54. 

Шахтар – Динамо

16 жовтня. 17:00. м. Львів. Стадіон «Арена Львів»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Легендарне протистояння між донецьким Шахтарем і київським Динамо відбудеться у Львові на «Арені Львів». І до українського класичного команди підходять в різному настрої, статусі та розташуванні в турнірній таблиці. Давайте розпочнемо з Шахтаря. «Гірники» ще не програвали в цьому сезоні в УПЛ. У них чотири перемоги та одна нічия, відповідно 13 очок. Лише харківський Металіст 1925 у 1-му турі зумів забрати очки в Шахтаря, втримавши нульову нічию. Донеччани перед початком 7-го туру поступаються тільки Дніпру-1 двома балами. Десять голів забито та лише два пропущено. Чудові показники на старті. 

Настрою Шахтарю додав матч в середу проти мадридського Реалу. Помаранчево-чорні зіграли внічию з “вершковими” і зберігають непогані шанси на вихід в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. На початку сезону Шахтар очолив Ігор Йовічевич, зібрав хороший колектив з українських гравців і зараз демонструє видовищну гру та найголовніше у футболі – результат. Це буде перше українське класичне для хорватського фахівця і немає жодних сумнівів, що Йовічевич зробить все від себе залежне, щоб Шахтар переміг у цьому принциповому матчі. 

Тепер перейдемо до київського Динамо, яке в цьому сезоні з кожним матчем дивує все більше. Принаймні у Лізі Європи, де кияни вже втратили шанси на плей-офф. Остання надія на бодай 1/16 ЛЄ зникла у Кракові в четвер. Динамівці абсолютно нічого не показали в поєдинку проти французького Ренна та заслужено поступились з рахунком 0:1. Таким чином, єдиний шанс на єврокубкову весну для Динамо – це вийти в 1/16 Ліги конференцій. Але для цього треба вигравати в АЕКа з Ларнаки (перший матч завершився 1:0 на користь кіпрської команди) і в турецького Фенербахче (тут стамбульці виграли 2:1), або бодай зачепитися за нічию і сподіватися, що Ренн виграє в АЕКа. Найпростіший варіант для Динамо – це виграти два матчі, які залишились. Тут назріває питання «Чи може таке бути?». Дивитися матчі Динамо у єврокубках в цьому сезоні – це суцільний «крінж». Ні бажання від футболістів перемогти, ні якоїсь красивої комбінаційної гри, ні результату. Підсумовуючи – шанси на єврокубкову весну в Динамо суто математичні. 

А ось в УПЛ у київського клубу інша ситуація. Біло-сині розпочали чемпіонат не дуже вдало, програвши два стартові матчі Дніпру-1 (0:3) та луганській Зорі (2:3). У наступних трьох матчах динамівці взялись за голову і здобули три перемоги. Підопічні Луческу обіграли Минай (1:0), Львів (1:0) та Рух (3:0). У матчах із більш-менш рівними опонентами Дніпром-1 і Зорею кияни не заслуговували навіть на нічию та закономірно програли. Тому в цьому сезоні рівень Динамо – це команди, які боротимуться за виживання. Після п’яти турів у динамівців дев’ять очок і перед початком 7-го туру восьме місце в турнірній таблиці. До Шахтаря лише чотири бали, а до Дніпра-1 - шість. 

Шахтар перед українським Ель-Класико не може розраховувати лише на Віктора Корнієнко. Це не нова втрата для донецької команди, тому Ігор Йовічевич без проблем замінить травмованого фулбека. Вийдуть або Юхим Конопля, або Богдан Михайліченко, до речі останній є вихованцем київського Динамо, тому для нього це протистояння буде принциповим. У динамівців втрат більше, але теж ще давніші. У лазареті киян перебувають Денис Бойко, Георгій Бущан, Микола Шапаренко та Владислав Супряга.  

Історія зустрічей – 194: +58, =56, -80; 224:261

Майбутній герой матчу – Катерина Монзуль

Головною арбітринею поєдинку між донецьким Шахтарем і київським Динамо буде Катерина Монзуль. У таких матчах дуже важлива роль арбітра. Тому що грають два гранди українського футболу. Саме від рефері залежить багато чинників. Який темп задасть суддя, чи буде дозволяти боротися, чи буде свистіти за кожен фол і так далі. Для Монзуль це вже буде четверте українське Ель-Класико. За її суддівства кияни виграли лише раз, а Шахтар двічі. Ніхто не сумнівається у високому професіоналізмі Катерини Монзуль, тому суддівських помилок у матчі в неділю не буде. Також слід відзначити, що на цьому поєдинку буде працювати система VAR.

Прогноз на гру: Шахтар – Динамо – П1  – 2.27

Якщо теперішнє Динамо виграє в сучасного Шахтаря, то це буде восьме диво світу. Однак букмекерські контори дають більш-менш рівні кофи на обидві команди. Favbet на перемогу «гірників» дає коефіцієнт 2.27, на нічию – 3.90, а на перемогу киян – 3.25. Вважаю, що донеччани впевнено переможуть в Динамо і обираю варіант із виграшем команди Ігоря Йовічевича за 2.27.