Україну виключили із заявки на Чемпіонат Світу-2030: джерело назвало країну, яка замінить нашу державу

Переглядів 667
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Україну виключили із заявки на Чемпіонат Світу-2030: джерело назвало країну, яка замінить нашу державу
Спільна заявка Португалії, Іспанії та України. Фото: Google
Спільна заявка Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030 зазнала серйозних змін. Як повідомляє журналіст Роб Харріс, Україну виключили із заявки та додали Марокко.

Марокко замінило Україну у спільній заявці з Іспанією та Португалією для проведення ЧС-2030, повідомляє журналіст Роб Харріс.

Раніше повідомлялося, що Іспанія та Португалія розглядали варіант із заміною України на Марокко через скандали навколо президента УАФ Андрія Павелка, якого підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей при будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів. На час розслідування Павелка тимчасово усунули з посади.

Також наголошується, що заявку Марокко на ЧС-2026 було відхилено через те, що країна не змогла виділити необхідну суму (16 мільярдів) на всю інфраструктуру. У спільній заявці з Іспанією та Португалією країна витратить менші гроші.

На проведення Мундіалю подали ще дві заявки. Саудівська Аравія разом з Єгиптом та Грецією, а також спільна заявка з Південної Америки від Уругваю, Аргентини, Парагваю та Чилі.