«Уявіть, як Мбаппе буде його возити»: Сабо розкритикував повернення ексзірки збірної України в УПЛ

Переглядів 8641
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
«Уявіть, як Мбаппе буде його возити»: Сабо розкритикував повернення ексзірки збірної України в УПЛ
Дмитро Чигринський, фото: Getty Images
Колишній головний тренер київського Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо прокоментував можливе повернення до Шахтаря захисника Дмитра Чигринського.

Йожеф Сабо в коментарі сайту FanDay.net поділився думками щодо можливого повернення Дмитра Чигринського до складу Шахтаря.

«Посилити Шахтар він точно не зможе. Я не проти Чигринського, хороший був футболіст, але йому вже 36 років. У цьому віці втрачається швидкість та інші якості. Подивіться на Роналду і Мессі, вони зараз грають тільки за рахунок своєї майстерності, а так – ходять пішки.

Це вам не Мбаппе, який може на швидкості носитися. Не думаю, що Шахтар підпише Чигринського, а якщо і візьмуть, то на знак поваги до колишнього футболіста, як це сталося з Ярмоленком і Ракицьким».

Колишній тренер не бачить сенсу в такому трансфері.

«Не знаю, навіщо Чигринський Шахтарю. У захисті вже є один віковий футболіст – Ракицький. Куди ще другого брати?! 36 років – це багато, особливо, для центральних захисників. Втрачається швидкість, увага, і нікуди від цього не дітися.

У Шахтарі ж є молоді хлопці, той же Козик. Треба потихеньку їх підпускати до основи, виховувати, щоб вони набиралися досвіду».

Також Сабо порівняв Чигринського з іншими захисниками Шахтаря.

«Думаю, через вік Діма зараз слабший за цих захисників, хоча від Матвієнка я теж не в захваті. Скільки писали про трансфер Матвієнка, але його так ніхто й не купив, тому що в нього низький рівень. Думаю, Микола так і закінчить у Шахтарі».

Накінець експерт дав прогноз на те, як буде виступати 36-річний захисник у разі переходу до донеччан.

«Що стосується Чигринського, то в чемпіонаті України він ще зможе грати, але не в Лізі чемпіонів. Він там просто нікого не зможе наздогнати. Уявіть, як Мбаппе возитиме Чигринського. Він просто не буде за ним встигати.

Думаю, Чигринський сидітиме на лавці, іноді виходячи на заміну в чемпіонаті», – сказав Сабо для FanDay.net.

  • Сабо двічі тренував збірну України: вперше у 1994 році у якості в.о., а потім з 96-го по 99 роки, як повноційнний головний тренер.
  • До цього він був головним тренером Динамо, звідки його звільнили у 1994 році.
  • Пізніше 65-річний тренер очолював київський ЦСКА, збірну Туркменістану, віницьку Ниву, луганську Зорю, ФК Харків та ФК Дніпро.
  • Чигринський виступав за Шахтар з 2002 по 2009 та з 2010 по 2015 роки. За цей час захисник зіграв 189 ігор за донеччан та здобув 14 трофеїв, серед яких є Кубок УЄФА.
  • У 2009 році Дмитро перейшов до Барселони за 25 млн євро. За каталонську команду оборонець провів 14 матчів та став чемпіоном Іспанії.
  • Останнім клубом 36-річного захисника став грецький Іонікос, за який він у сезоні 2022/23 провів 26 матчів та забив один гол.
  • Також Дмитро має на власному рахунку 29 поєдинків за національну збірну України.