«В Динамо були свої мутки»: вихованець киян розповів про несправедливість у клубі Суркіса і перехід до Шахтаря

Переглядів 1659
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«В Динамо були свої мутки»: вихованець киян розповів про несправедливість у клубі Суркіса і перехід до Шахтаря
Андрій Кравчук. Фото: Корк Сіті
Український півзахисник ірландського Корк Сіті Андрій Кравчук пригадав початок свого футбольного шляху та вибір між академіями Динамо і Шахтаря.

Колишній півзахисник Ворскли Андрій Кравчук, який нині виступає у складі ірландського Корк Сіті, дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол».

Зокрема, 24-річний футболіст розповів, як він ще у дитинстві із академії Динамо перебрався до донецького Шахтаря.

«Коли мені було 6 років, батьки побачили у мені футболіста. Я пройшов відбір у Динамо, і ми переїхали до Києва. До 10 років я був у київському клубі, але там були свої мутки – хтось із дітей грав за гроші, за блатом тощо.

У батьків з'явилися сумніви щодо мого майбутнього в Динамо, тому вони вирішили повезти мене на день відкритих дверей у Шахтар для порівняння. Мене помітив ван Леувен і запросив до Академії. Ми погодились», – сказав Кравчук для «УФ».

Нагадаємо, що Патрік ван Леувен, який нині є головним тренером Шахтаря, з 2006-го по 2013 роки був директором академії донеччан.

  • Кравчук залишив «гірників» у 2019 році, перейшовши до Олімпіка.
  • У лютому 2021 року Кравчук на правах вільного агента став гравцем Торпедо, де грав до березня 2022-го.
  • Після розірвання контракту з російським клубом, півзахисник деякий час тренувався з Манчестер Сіті, а у серпні 2022 року перейшов до Ворскли, але вже через рік був вимушений залишити полтавську команду через протести фанатів, які були проти футболіста, що грав у рф.
  • Наразі він виступає у ірландському Корк Сіті. Контракт хавбека розрахований до кінця 2023 року. За новий клуб Кравчук зіграв вже два матчі.