В Італії розгортається боротьба за Довбика: відомі всі клуби, що націлені на українського форварда Дніпра-1

Переглядів 8879
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
5 голосів
В Італії розгортається боротьба за Довбика: відомі всі клуби, що націлені на українського форварда Дніпра-1
Артем Довбик. Фото: СК Дніпро-1
У чемпіонаті Італії розгортається запекла боротьба за підписання контракту з нападником національної збірної України та СК Дніпро-1 Артемом Довбиком.

Найкращим бомбардиром минулого чемпіонату України Артемом Довбиком серйозно цікавляться чотири клуби з італійської Серії А.

Повідомляється, що Торіно шукає форварда, бо має проблеми з нападниками Антоніо Санабрією та П'єтро Пеллегрі, які часто травмуються. 

Tuttosport зазначає, що туринський клуб вразила результативність українського нападника минулого сезону, і вони знову боротимуться за те, щоб придбати його.

Технічний директор Торіно Давіде Вагнаті лобіює трансфер Довбика у команду Івана Юрича, аби підсилити атакувальну лінію команди.

Артем Довбик. Фото: УАФ

За повідомленням Calciomercato.com інтерес до Артема має і Салернітана. Минулого сезону клуб з Салерно вже цікавився Довбиком, але надав перевагу кандидатурі сенегальського нападника Булая Діа.

Спортивний директор Салернітани Морган Де Санктіс знову звернув увагу на кандидатуру 26-річного українця, через ймовірний відхід з команди італійського нападника Федеріко Бонаццолі. 

Також інтерес до Довбика має Лаціо, яке шукає дублера для Чіро Іммобіле, та Болонья, яка може втратити лідера команди Марко Арнаутовича. 

Найбільш вірогідним сценарієм є трансфер нападника Дніпра-1 до Торіно, який буде конкурувати з Салернітаною, зазначає італійське видання footballnews24. 

  • За свою кар'єру Довбик встиг пограти за такі клуби, як Дніпро (2015-2017), Заря (2016), Мідтьюлланн (2018-2020), Сеннер'юск (2019-2020).
  • Влітку 2020 року Артем став гравцем СК Дніпро-1. За цей час форвард забив 53 голи та віддав 14 передач у 84 матчах.
  • Минулого сезону Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату України (23 голи).
  • Transfermarkt оцінює форварда в 15 млн євро.
  • Контракт українця з дніпрянами чинний до 30 червня 2025 року.