«В наступному сезоні він дебютує у складі національної збірної»: Вацко назвав топ-5 відкриттів року в УПЛ

Переглядів 942
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«В наступному сезоні він дебютує у складі національної збірної»: Вацко назвав топ-5 відкриттів року в УПЛ
Володимир Бражко. Фото: УПЛ
Відомий український журналіст та коментатор Віктор Вацко в програмі Вацко on air назвав п'ятірку футболістів чемпіонату України, які стали відкриттям в сезоні 2022/23.

У неділю, 4 червня, завершився останній тур 15-го чемпіонату України з футболу.

Відомий український журналіст Віктор Вацко у своїй авторській передачі на ютуб-каналі назвав топ-5 відкриттів сезону 2022/23 в УПЛ.

5-місце: Назар Волошин (Кривбас/Динамо)

«Гравець групи атаки - це про результативність. У Кривбасі Волошин забив чотири м'ячі. В Динамо конкуренція та відповідальність набагато вище. Проте, наприкінці сезону Назар розправив плечі, й нагадав, що вінгер - це голи. У нього хороша швидкість, хороший удар правою, він непоганий в дриблінгу».


 

Назар Волошин. Фото: ФК Динамо

Вацко сказав, що найбільше йому подобається у грі вінгера Динамо.

«Він заточений на гол, шукає ворота суперника. Вересу та Колосу він забивав як центрфорвард, замикаючи прострільні передачі партнерів. У підсумку в нього сім забитих м'ячів за сезон, у 19 років, у дебютному сезоні в дорослому футболі. Саме за це він в моїй п'ятірці відкриттів сезону». 

4-місце: Таулян Сефері (Ворскла)

«Універсал, який грав на позиції правого вінгера, і центрфорварда, але найбільше на лівому крилі атаки Ворскли. Футболіст, що з перших матчів приємно вразив технікою, дриблінгом, атакувальною настирністю та агресивністю, а також результативністю, забивши 13 голів за сезон».

3-місце: Володимир Салюк (Чорноморець)

«Особливо Салюк відіграв у другому колі цього сезону, перейшовши на позицію центрального захисника. У нашому футболі на пальцях руки, можна перерахувати центрбеків, які настільки впевнено працюють з м'ячем. Салюк відкриває гру, нерідко приймає небанальні рішення в білд-апі команди».

Журналіст перелічив позитивні характеристики 20-річного захисника Чорноморця.

«Мені дуже подобається, що він не боїться грати в футбол. Салюк хороший у боротьбі, у том числі в повітрі, має пристойну швидкість та має два забиті голи в цьому сезоні».

Володимир Салюк. Фото: УПЛ

Вацко стверджує, що після такого вдалого сезону Салюка за ним почали серйозно стежити інші клуби.

«Вважаю, що це дуже вдалий дебютний сезон для такого молодого футболіста, який прийшов до Чорноморця з Другої ліги. Я вже точно можу сказати, що до Салюка є серйозний інтерес з боку потенційних покупців, і клаусула в один млн доларів їх не відлякує».

2-місце: Владислав Ванат (Динамо)

«Швидкість, техніка, агресивність, розумні та спокійні дії в обмеженому просторі. Ванат забив 12 голів та віддав три асисти, при тому, що повністю відіграв лише чотири гри «від свистка до свистка». Як наслідок - заслужений виклик до національної збірної України».

1-місце: Володимир Бражко (Зоря)

«Феноменальний сезон від опорника луганської Зорі. Почав з того, що виграв шалену конкуренцію в стартовому складі, ставши спадкоємцем Назарини. У своєму дебютному сезоні у дорослому футболі в складі однієї з найкращих команд ліги Бражко перетворився на футболіста, без якого я не можу уявити Зорю».

Володимир Бражко. Фото: Google

Вацко порівняв вихованця Динамо з півзахисником Манчестер Юнайтед Каземіро.

«В одному зі своїх випусків я назвав його Каземіро в УПЛ. Бражко поєднує атлетичність, ігровий інтелект, збалансованість у грі, встигаючи на оборону та атаку. Він став найрезультативнішим опорним півзахисником Ліги, забивши сім м'ячів.

Але мене вражає цифра в 7,59 перехоплень в середньому за матч - це майже вдвічі більше, ніж у Тараса Степаненка та Сергія Сидорчука».

Коментатор переконаний, якщо Бражко і в наступному сезоні прогресуватиме, то вже незабаром дебютує в національній збірній України.

«Якщо і надалі Бражко продовжить так прогресувати, то я на 100% впевнений, що вже в наступному сезоні він дебютує в складі національної збірної України. В контексті чуток про можливий відхід Сергія Сидорчука, Бражко має чудові шанси стати ключовим півзахисником Динамо», - сказав Вацко в своїй авторській програмі. 

Раніше повідомлялося, що Динамо поверне із Зорі Сергія Булецу та Володимира Бражка.

X