«В Україні пробитися до Ліги чемпіонів буде важко»: київські бізнесмени хотіли купити клуб з Австрії – деталі

Переглядів 671
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«В Україні пробитися до Ліги чемпіонів буде важко»: київські бізнесмени хотіли купити клуб з Австрії – деталі
Ігор Ковалевич. Фото: Google
Ігор Ковалевич, який був одним із керівників клубу ЦСКА-Борисфен, розповів історію про те, як хотів купити австрійський клуб через домінування Динамо в Україні.

Один із керівників ЦСКА-Борисфену у 90-х Ігор Ковалевич розповів в інтерв’ю сайту «Український футбол» про те, як міг купити австрійський футбольний клуб.

«Ми хотіли купити Адміру Ваккер. Розуміли, що в Україні пробитися до Ліги чемпіонів буде важко, тоді там міг виступати лише чемпіон країни, а конкурувати з Динамо було важко.

Тому ми вирішили піти іншим шляхом, домовившись із президентом Адміри Ваккер про купівлю клубу за п'ять мільйонів доларів».

Також він сказав, які плану були щодо формування нової команди.

«Планували Михайла Івановича Фоменка ставити головним тренером, будувати команду навколо Гени Литовченка, Гени Мороза та інших українських збірників. 

Для Австрії це були великі гроші. Фоменко навіть приїжджав до Австрії, дивився їхні ігри. Але потім ми вирішили, що спільно з Бакаєм розвиватимемо ЦСКА-Борисфен», – розповів Ковалевич для «УФ».

  • ЦСКА-Борисфен прогримів у сезоні 1995-96, зайнявши четверте місце у чемпіонаті України.
  • Вже у наступному році клуб розпався.
  • Фоменко працював з командою з 1994 по 1996 роки.
  • Адміра Ваккер була заснована у 1905 році. У 90-х цей клуб стабільно виступав у єврокубках. Зараз вони грають у другій австрійській Бундеслізі.