«В УЄФА одні вороги»: гендиректор ФК Севастополь закликав РФС перейти в азіатську конфедерацію

Переглядів 2229
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«В УЄФА одні вороги»: гендиректор ФК Севастополь закликав РФС перейти в азіатську конфедерацію
Фото: Google
Генеральний директор клубу ФК Севастополь Валерій Чалий підтримав ідею переходу російської футбольної спілки з УЄФА до азійської конфедерації.

Після початку повномасштабної війни в Україні всі російські клуби та збірні були усунені від міжнародних турнірів під егідою ФІФА та УЄФА.

Росіяни планують вийти зі складу УЄФА і вступити до азіатської конфедерації, яка готова прийняти команди із країни-агресора.

Генеральний директор ФК Севастополь Валерій Чалий підтримує таке рішення.

«Ми розуміємо, що всі конфедерації, чи то УЄФА, чи АФК – це структура ФІФА. Я не маю претензій до цих організацій, але що УЄФА та ФІФА роблять для російського футболу сьогодні? Ми маємо виступати в офіційних змаганнях.

Я не бачу сьогодні нашого перебування в УЄФА, там самі вороги. Якщо вийде з Азією, треба переходити – це розвиток, участь у всіх турнірах», – сказав Чалий в інтерв'ю російським ЗМІ.

Остаточне рішення про можливий перехід з УЄФА до азіатської конфедерації росіяни планують ухвалити 27 грудня.

Валерій Чалий під час ігрової кар'єри виступав за севастопольську Атлантику, одеський СКА, Таврію та севастопольську Чайку.

Після закінчення ігрової кар'єри був тренером молдавської Іскри-Сталь, Севастополя-2, казанського Рубіна. Після анексії Криму у 2014 році прийняв російське громадянство.

X