Вадим ЄВТУШЕНКО: «Чорноморець» однозначно дасть бій «Динамо»

Переглядів 154
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Футбольний експерт ділиться думками щодо центрального матчу 5 туру

— Вадиме Анатолійовичу, напередодні очного протистояння між «Динамо» та «Чорноморцем», як вважаєте, в кого більше шансів на здобуття перемоги?

— Давати прогноз — це завжди справа ризикована. Очевидно, оскільки обидві команди перебувають у групі лідерів, то статус центрального цьому поєдинку гарантований. Буде дуже цікаво спостерігати за обома командами, адже, попри статус фаворитів, і «Динамо», і «Чорноморець» нині грають у доволі видозмінених складах порівняно з минулим сезоном. Це стосується обох команд. Якщо брати групу основних гравців «Динамо», то вона значно помолодшала. Щодо «Чорноморця», то тут картина трохи інша — команду залишила вся іноземна гвардія. Однак, попри те, що обид­ва клуби — серед лідерів, недоліків у їхній грі вистачає. Саме тому це й робить прогноз на дане протистояння дуже складним завданням. Але все ж десь трохи я віддаю перевагу саме динамівцям, адже свій стадіон та уболівальники грають важливу роль. Останні матчі демонструють, що гравці, які були не у формі, її поступово набирають. Інші повертаються з лазарету.

Із іншого боку, «Чорноморець» також набирає форму, але в одеситів немає таких проблем із складом, із тими футболістами, що є в наявності. Вони однозначно дадуть киянам серйозний бій, але той факт, що в гостей не зовсім надійно грає лінія захисту, саме у цьому, як на мене, й криється перевага «Динамо».

— Як вважаєте, у чому голов­на причина того, що Артем Кравець, нарешті, почав регулярно забивати м’ячі?

— Дай Бог, щоби він і надалі демонстрував таку форму й забивав м’ячі. По-перше, він єдиний номінальний нападник, і його головне завдання — забивати! Якщо команда, яка грає в атакувальний футбол, створює моменти, то має бути обов’язково й гравець, який здатен ставити «крапку». Саме Артем, нарешті, й почав забивати. Але мушу сказати, що попереду — ще складніші матчі, один із яких і буде вже у суботу проти підопічних Романа Григорчука. Побачимо, як Артем себе проявить у цьому протистоянні. Сподіваюся, Кравець продовжуватиме свою забивну серію.

— Тим паче, що й конкуренція зараз зросте, адже «Динамо» підписало польського нападника…

— Зрозуміло, що конкуренція — завжди добре, адже це головний біль і для самих гравців, і для тренера. Ми прекрасно усвідомлюємо, що без конкуренції зараз просто неможливо досягти позитивного результату, особливо напередодні старту в Лізі Європи. Звичайно, що одним складом дуже тяжко розраховувати на якісь досягнення, а тому необхідне підкріплення. Окрім того, для гравців потрібен час, аби й відпочити. Що стосується безпосередньо Кравця, то ми прекрасно пам’ятаємо, як довго він перебував на лікарняному через важку травму. Тому його не можна перевантажувати, щоби не було рецидиву травми.

— На вашу думку, чи може зараз «Чорноморцю» надати додаткової мотивації поразка минулого сезону від «Динамо» (0:4) у Кубку України?

— Я не вважаю, що нині футболісти «Чорноморця» думають саме про цю гру. Переконаний, там зов­сім інший настрій — тренер-максималіст, який у кожній грі вимагає, щоби його гравці підіймалися до свого максимуму, саме цього він намагається від них добитись. Тому я не думаю, що одесити дивляться на результати якихось минулих матчів. Роман Григорчук демонструє на кожній прес-конференції, що його футболісти ще поки не грають на тому рівні, якого він від них прагне побачити. Команда налаштована на те, щоби добиватися максимальної зіграності та втілювати ігрові концепції головного тренера.

— Ви згадали про недоліки. Як думаєте, чого нині ще бракує «Динамо», щоби сказати, що команда перебуває в оптимальному стані?

— Будь-яка команда, навіть дуже хороша, все одно залежить од своїх лідерів. Од гравців, які є уособленням цього клубу. Щодо «Динамо», то в киян якраз ці гравці, в принципі, відсутні. У обороні — Хачериді, в півзахисті — Гармаш і Велозу, в атаці, попри забивного Кравця, Мбокані був основним нападником. Практично, це хребет команди. Тому у цьому плані в динамівців є проблеми. Ми бачимо, що Сергій Ребров дає змогу проявити себе молодим футболістам, награє нових виконавців, які поки що виконують свої функції. Але ще раз повторю: на носі набагато складніші матчі, в яких буде потрібно, щоби всі футболісти були в бойових лавах.

Володимир БОБИР.

X