Вадуц – Дніпро-1: прогноз і анонс на матч. Чи заб’є Довбик у шостій грі поспіль? На кого поставити в четвер?

Переглядів 1188
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Вадуц – Дніпро-1: прогноз і анонс на матч. Чи заб’є Довбик у шостій грі поспіль? На кого поставити в четвер?
Вадуц проти Дніпра-1. Фото: УЄФА
Ексклюзивний анонс четвертого матчу Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 2022/23 ‒ спеціально для вас на «УФ».

13-го жовтня відбудеться четвертий поєдинок за участі Дніпра-1 у Лізі конференцій сезону 22/23. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Вадуц – Дніпро-1. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Вадуц – Дніпро-1

13 жовтня. 22:00. м. Вадуц. Стадіон “Райнпарк”

Пряма трансляція – Мегого

Дискваліфікації – Беньямін Бюхель (Вадуц)

Два дебютанти Ліги конференцій - ліхтенштейнський Вадуц і український Дніпро-1 - у минулому турі розписали бойову нічию з рахунком 2:2. Однак для дніпрян це швидше втрата двох очок, ніж здобуте одне, а для Вадуца навпаки. 

Перед матчем Дніпро-1 вважався фаворитом цього протистояння, і це було справедливо. І гра навіть розпочалася так, як було потрібно для українців. Вже на 5-ій хвилині Артем Довбик вивів свою команду вперед. Здавалося, що зараз буде розгром типу 3:0 чи 4:0. Але Вадуц був іншої думки і спочатку зрівняв рахунок, а згодом взагалі забив другий і перемагав до 78-ої хвилини, поки Олександр Піхальонок не зрівняв рахунок. 

Чому Дніпро-1 розслабився після п’ятої хвилини матчу та ледве здобув нічию? У мене є два варіанти: команда Олександра Кучера просто недооцінила суперника або дніпрянам байдуже на такий турнір, як Ліга конференцій. 

В УПЛ Дніпро-1 просто розриває всіх на своєму шляху. У неділю знищили луганську Зорю з хет-триком Довбика і вийшли на чисте перше місце. За п’ять турів – 15 очок, 14 забитих м’ячів і нуль пропущено. Тим часом у Лізі конференцій за три тури: друге місце, чотири бали, п’ять голів забито і чотири пропущено. І важко сказати, що Зоря і Динамо, які отримали на двох шість голів від Дніпра-1, слабші, ніж Вадуц чи АЗ. 

Можливо, Кучер розуміє, що максимум куди дійде його команда в ЛК – це чвертьфінал, і то якщо пощастить з жеребом. Адже не забуваємо, що в цьому турнірі є такі клуби, як: Фіорентина, Вест Гем, Вільяреал, Кельн, Ніцца та Базель. А в УПЛ: Колос, Рух, ФК Львів, Минай і так далі. І в цьому сезоні у Дніпра-1 дійсно є дуже хороші шанси виграти чемпіонат України (вперше у своїй історії). 

А ми пам’ятаємо, що переможець УПЛ може вийти в Лігу чемпіонів і отримати доволі приємний бонус у вигляді 30 мільйонів євро (ціна може змінюватися). І тут логічно подумати, що навіть якщо Дніпро-1 виграє Лігу конференцій, то вони максимум вийдуть в Лігу Європи та отримають невеликі кошти за перемогу в ЛК. А це не так статусно, як вперше в історії виграти УПЛ і вийти в ЛЧ. Тому, можливо, Дніпро-1 ставиться до єврокубків у цьому сезоні, як до другорядного. Такий варіант цілком має право на існування. 

Вадуц на вихідних зіграв свій матч у Першій лізі Швейцарії. Вони протистояли Шаффхаузену і зіграли внічию 2:2. Таким чином, ліхтенштейнці продовжують перебувати на передостанній сходинці турнірної таблиці Першої ліги Швейцарії. А ось у єврокубках у підопічних Алессандро Манджаратті є хороші шанси продовжити свої виступи навесні. 

На 99% перше місце в групі займе АЗ Алкмар, у яких дев’ять очок після трьох турів. Другим іде Дніпро-1 з чотирма балами в активі, третій Вадуц – два очки, останній кіпрський Аполлон з одним пунктом. Тому Вадуцу достатньо виграти в Дніпра-1 і Аполлона та забрати очки в алкмарців в останньому турі (для яких цей матч вже нічого не буде вирішувати), для того, щоб зайняти друге місце, яке дозволить їм зіграти в 1/16 фіналу ЛК. 

Щодо кадрових втрат, то за Вадуц в четвер точно не зіграє основний воротар Беньямін Бюхель, який дискваліфікований через червону картку ще в матчі проти АЗ. Також Манджаратті не розраховує на Фуада Рахімі та Сандро Вайзера, які перебувають в лазареті. Під питанням участь Седріка Гассера, Гезіма Пепсі та Ніколаса Гаслера. Усі троє пропускали матч проти Шаффхаузена з невідомих причин. Втрата Седріка Гассера може серйозно відчутися для Вадуца. Адже швейцарець є автором одного з двох голів у ворота Дніпра-1 минулого четверга. 

Олександр Кучер не зможе задіяти в матчі проти ліхтенштейнського колективу Емільяно Пуріту, який травмувався ще в поєдинку проти АЕК Ларнаки 18-го серпня. Тому це не нова втрата для Дніпра-1 і не є доволі серйозною. Але інша травма в дніпрян є дуже неприємною. Валерій Лучкевич тільки відновився від нещодавнього ушкодження і вийшов на заміну в матчі з Вадуцем по перерві. Однак українець провів на полі лише чотири хвилини та знову травмувався. Коли Лучкевич покидав поле, то тримався за коліно, яке тільки зумів вилікувати від травми хрестоподібних зв’язок. Бажаємо здоров’я Лучкевичу та якомога швидкого одужання! 

Історія зустрічей – 1: +0, =1, -1; 2:2

Майбутній герой матчу – Артем Довбик

Український форвард не покидав поле без забитого м’яча в останніх п’яти матчах за Дніпро-1 - забив за цей час вісім м’ячів. Довбик дійсно зараз у хорошій формі та з кожним голом набиває собі ціну на майбутній продаж у якийсь європейський клуб. Артем відкрив рахунок у першому матчі проти Вадуца, цілком реально, що ми побачимо, як мінімум гол від Довбика в четвер. А, можливо, й не один… 

Прогноз на гру: Вадуц – Дніпро-1 – П2  – 2.25

Все-таки слід визнати, що Дніпро-1 є сильнішою командою, ніж Вадуц, по всіх параметрах. Нічия у минулому турі – випадковість. І я думаю, що команда Олександра Кучера це доведе в цей четвер. Дніпряни повинні перемагати, якщо вони хочуть грати у єврокубках навесні. Яким би другорядним цей турнір не був, це все ж єврокубки. Букмекерська контора Favbet дає дуже хороший коефіцієнт на перемогу дніпрян – 2.25.