Ван Леувен очолить Шахтар: джерело розкрило подробиці ймовірних тренерських перестановок в УПЛ

Переглядів 5605
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
1 голос
Ван Леувен очолить Шахтар: джерело розкрило подробиці ймовірних тренерських перестановок в УПЛ
Патрік ван Леувен. Фото: ФК Зоря
Нідерландський спеціаліст, який нині очолює луганську Зорю Патрік ван Леувен вже скоро може змінити Ігора Йовічевича, ставши головним тренером донецького Шахтаря.

На останніх матчах Зорі камери активно вихоплювали колишнього керманича Металіста 1925 Валерія Кривенцова. Михайло Співаковський, ведучий програми ТаТоТаке, повідомив, що за цим стоїть. 

Річ у тім, що Кривенцов є одним з клієнтів агентської компанії ProStar Вадима Шаблія, яка тісно співпрацює із Зорею. Директор луганців теж схвально ставиться до кандидатури екстренера Металіста 1925. Тому вже влітку Кривенцов може очолити Зорю.

Яка доля Патріка ван Леувена? За інформацією Співаковського, існує дуже велика ймовірність, що влітку нідерландський фахівець очолить донецький Шахтар.

Чим продиктовано таке рішення? Зі слів ведучого ТаТоТаке, робота Ігора Йовічевича не вразила президента гірників Ріната Ахметова. Справа у слабкому запасі міцності команди й дуже невпевненим результатам. Ахметову не подобається стиль гри Йовічевича, і дуже подобається, що робить ван Леувен у Зорі.

Незалежно від того, як закінчиться сезон для Шахтаря рішення про призначення нідерландця головним тренером майже прийнято. 

  • Ван Леувен очолював академію гірників з 2006 по 2013 року.
  • Кривенцов працював у структурі Шахтаря з 2012 по 2019 рік.