Великі зміни формату Кубка України: джерело розкрило деталі оновлень турніру

Переглядів 433
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Великі зміни формату Кубка України: джерело розкрило деталі оновлень турніру
Кубок України. Фото: Google
Футбольний журналіст Сергій Болотніков розкрив формат проведення Кубка України під час дії воєнного стану. Терміни проведення турніру та дата фінального матчу поки що не повідомляли.

Спочатку Кубок України проходив у сім етапів: два попередні, три звичайні, півфінали та фінал. Турнір розпочинався влітку і закінчувався у травні наступного року. Але через війну формат турніру було змінено.

За інформацією Сергія Болотнікова, усі етапи турніру відбудуться цього року, але формат проведення буде змінено.

«Усього буде три попередні етапи. Під час першого зіграють Інгулець, Мінай, Кривбас та Металіст – дві команди, які підвищилися у класі, та дві команди, які посіли останні місця минулого сезону УПЛ.

На другому етапі приєднаються ще десять клубів УПЛ без урахування Шахтаря та Дніпра-1 (учасників єврокубків менше навантажуватимуть)», – сказав Болотніков в ефірі програми «КДК».

У третій етап проходять шість колективів, до яких додадуться ще Дніпро-1 та Шахтар. Чотири переможці цієї стадії вирушать до 1/4 фіналу, де на них чекатимуть чотири представники від ПФЛ. Варто зазначити, що представники ПФЛ визначатимуться за окремою сіткою.

X