Вест Гем вирвав перемогу над Фіорентиною у кривавому фіналі Ліги конференцій: ексзахисник Шахтаря залишився без трофею

Переглядів 3090
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
Вест Гем вирвав перемогу над Фіорентиною у кривавому фіналі Ліги конференцій: ексзахисник Шахтаря залишився без трофею
Шалена радість Бенрахма на фоні фанатської трибуни Вест Гема. Фото: Google
Фінал Ліги конференцій виправдав очікування вболівальників та спеціалістів. Фіорентина та Вест Гем потішили вболівальників голами та безкомпромісною боротьбою в якій фортуна посміхнулась англійцям.
  • Фінал Ліги конференцій став першим очним побаченням Фіорентини та Вест Гема у турнірах під егідою УЄФА;
  • Вест Гем раніше лише раз перетинався з італійським клубом в єврокубках, програвши Палермо у першому колі Кубка УЄФА-2006/07 (0:1 д, 0:3 г).
  • Останнім великим трофеєм «молотобійців» був Кубок Англії 1980 року.

Гравці Фіорентини та Вест Гема розпочали протистояння, немов боксери важковаговики: поступово перевіряючи один одного, кволими атаками-розвідками.

Що й говорити, якщо за увесь перший тайм команди спромоглися завдати лише один удар в площину воріт на двох! Хоча, вже в доданий до перших 45 хвилин час Фіорентині все ж вдалося сколихнути сітку воріт за спиною Альфонса Ареола. Однак гол Луки Йовича рефері відмінив через явний офсайд у сербського нападника.

Взагалі ж, найпам’ятнішим епізодом першого тайму став інцидент с Крістіано Бірагі: італійцеві розбили голову невідомим предметом, який в нього пожбурили з трибуни фанати Вест Гема. В арбітра були всі причини зупинити гру, але ні. Все ж таки це фінал.

За подібним сценарієм розпочався і тайм номер два. Аж поки на 58 хвилині знову ж таки на перший план не вийшов Бірагі. Італієць незграбно зіграв рукою у своєму штрафному, суддя переглянув ВАР і поставив пенальті.

Вирок з 11 метрів бездоганно виконав Саїд Бенрахма.

Та не минуло й десяти хвилин, як Фіорентина рахунок зрівняла: Джакомо Бонавентура класно, мов з пращі, розстріляв ворота лондонців з середини штрафного майданчика, завершивши чудову комбінацію партнерів.

Після жвавої перестрілки гра знову стала млявою і здавалося все йде до додаткового часу, але проти перенапруження був Джаррод Боуен. 

Він блискуче реалізував вихід один на один і подарував вікторію лондонскому клубу.

Недарма, ой недарма керівництво «молотобійців» заздалегід  підготували чемпіонський автобус, який помітили в Лондоні за декілька годин до фіналу.

Ну а «фіалкам», зокрема й ексгравцю Шахтаря Додо, тепер замість цвісти, залишається хіба плакати.

Ліга конференцій. Фінал.

Фіорентина – Вест Гем  1:2 (0:0)

Голи: Бенрахма 62, Бонавентура, 67, Боуен, 90.

  • За Вест Гем свого часу виступали Андрій Ярмоленко та Сергій Ребров.
  • Єдиним євротрофеєм в історії Фіорентини є здобуття Кубка УЄФА в сезоні 1960/1961;
  • До сьогодні Вест Гем за свою понад сторічну історію лише двічі здобував європейські трофеї. «Молотобійці» виборювали Кубок володарів кубків УЄФА в 1965 та 1976 роках;
  • Фіорентина єдиний європейський клуб, що грав у фіналах всіх турнірів Старого світу: Ліги чемпіонів, Кубка УЄФА (нині Ліга Європи), Кубка Володарів кубків.