«Від керівництва УАФ починається шантаж щодо ЧС-2030»: Циганик жорстко відреагував на корупцію у справі Павелка

Переглядів 2636
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Від керівництва УАФ починається шантаж щодо ЧС-2030»: Циганик жорстко відреагував на корупцію у справі Павелка
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Відомий футбольний журналіст Ігор Циганик висловився про останні події, пов'язані з топ-керівниками Української асоціації футболу – Андрієм Павелком та Юрієм Запісоцьким.

Циганик у своєму твіттері закликав закінчити з корупцією у найвищих ешелонах футбольної влади. 

«Від  керівництва УАФ лунають тези «якби не ми, то…» і починається шантаж щодо ЧС-2030. Скажу так – щоб Україна не втратила можливість проведення ЧС-2030, треба якнайшвидше закінчити з корупцією і схемами! Українським футболом не можна жонглювати і використовувати у своїх цілях!» – написав Циганик.

Нагадаємо, що днями Павелко та генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький отримали запобіжний захід у два місяці арешту у справі про розкрадання коштів на штучних полях. Щоправда, обидва вийшли під заставу майже 20 млн грн.

Українських футбольних чиновників підозрюють у розкраданні грошей під час будівництва заводу з виробництва штучних футбольних полів.

Нагадаємо, що 5 жовтня Україна разом із Іспанією та Португалією подали спільну заявку на проведення ЧС-2030. УАФ та уряд країни підтримали подібну ініціативу. Заявка отримала підтримку УЄФА та його президента Олександера Чеферіна.

Зазначимо, що за право провести Мундіаль-2030 на своїй території боротимуться також Аргентина з Уругваєм. Саудівська Аравія хоче організувати ЧС разом із Єгиптом та Грецією.