«Відбувається свавілля»: ФК Львів відреагував на ситуацію з тренером, якому загрожує ув'язнення

Переглядів 1835
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Відбувається свавілля»: ФК Львів відреагував на ситуацію з тренером, якому загрожує ув'язнення
Вадим Левчук та Василь Хомутовський. Колаж: Fanday
Генеральний директор ФК Львів Вадим Левчук прокоментував непросту ситуацію з тренером воротарів львівської команди Василем Хомутовським, якому загрожує ув'язнення у Білорусі за його громадянську позицію.

В ексклюзивному інтерв'ю Fanday.net Левчук розповів, як ФК Львів допомагає своєму співробітнику.

«Зараз ми на зв'язку безпосередньо із Василем Хомутовським. Також ми спілкуємось із адвокатами, юристами. На даному етапі Василю потрібно вирішити питання самостійно. Ми не хочемо нашкодити зайвими діями. Допомагаємо Хомутовському, але поки що не озвучуватимемо – як саме».

Також гендиректор львівського клубу додав, що головний тренер ФК Львів Олег Дулуб переживає за долю свого колегу.

«Дулуб переживає, як і всі ми. Відбувається свавілля та незрозумілі речі. Вкотре не хочеться нічого коментувати, щоб не нашкодити Василю.

Сьогодні Василь на волі. 28 грудня має відбутися суд, і ми сподіваємось, що його повністю виправдають, і він повернеться до тренувань із нашим клубом».

Тренер воротарів ФК Львів Василь Хомутовський був затриманий 30 вересня у себе на батьківщині, куди він приїхав на операцію на коліні. Тренер воротарів ФК Львів звинувачується в «активній участі у групових діях, які грубо порушують громадський порядок».

Під цим білоруські силовики мають на увазі участь Хомутовського у мітингах проти фальсифікованої перемоги Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі у 2020 році. За це йому загрожує обмеження волі терміном від двох до п'яти років або в'язниця до чотирьох років.

 

X