«Відчуття, що ми втратили два очки, і це справді так»: Йовічевіч – про гру з Реалом у Лізі чемпіонів

Переглядів 2251
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Відчуття, що ми втратили два очки, і це справді так»: Йовічевіч – про гру з Реалом у Лізі чемпіонів
Ігор Йовічевіч. Фото: УЄФА
Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевіч прокоментував нічию з мадридським Реалом (1:1) у матчі четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів.

Шахтар не зумів втримати переможний рахунок у вчорашньому матчі проти Реалу, пропустивши від Рюдігера та завершив гру у нічию, але хорватський фахівець Йовічевіч зізнався, що отримав задоволення від гри своїх підопічних.

«Гравці засмучені, сумні, але якщо ти сумуєш, що не обіграв Реал, то це означає, що ми на гарному шляху. Проєкт, який ми розпочали три місяці тому, не виглядав навіть проєктом, а зараз ми б’ємося на рівних із найкращим клубом у світі – це лише заслуга футболістів. 

Я дістав задоволення від кожної секунди матчу, дивлячись на команду, дивлячись на молодих хлопців. З погляду результату – це футбол, і ми повинні прийняти це як невід’ємну частину футболу. Однак за самою грою, як мені особисто говорив сам Карло Анчелотті, ми заслужили сьогодні на перемогу».

Також Йовічевіч вважає, що Шахтар втратив сьогодні два очка.  

«Є така приказка: From zero to hero. З нуля розпочали, а стали героями. Це справді герої. Для мене вони – герої. Одне очко, але згодом ви побачите, що це величезне очко. У мене зараз таке відчуття, що ми втратили два очки, і це справді так. 

Коли тобі забивають на останніх секундах, це засмучує. Але правда й те, що ви сказали: до матчу хто б міг думати про це очко? Ти думаєш про перемогу як спортсмен, однак завжди розумієш, проти кого граєш».

Під кінець Йовічевіч з повагою висловився до наставника Реалу.

«Анчелотті? Так, ми спілкувалися. Моя думка – це найкращий тренер у світі. Я хотів би сягнути його рівня. Він сказав мені, що ми сьогодні заслужили на перемогу. 

І я хотів би залишитися сьогодні з цим моментом, коли один з найкращих говорить, що ми заслужили на перемогу і йому подобається те, як ми грали. Це мотивація для всіх футболістів, для всього клубу, для всіх людей, які тут працюють», — сказав Йовічевіч після матчу.  

Реал набрав десять очок та продовжує лідирувати у нашій групі. Донецька команда з п’ятьма балами у активі опустилась на третє місце, пропустивши вперед РБ Лейпциг. 

Шахтар вирішуватиме своє майбутнє у двох заключних поєдинках проти Селтіка (25 жовтня) та Лейпцига (2 листопада).