«Відповісти щось інше, не могло бути й мови»: ексфорвард Динамо розповів, чому не заграв у Лобановського

Переглядів 6906
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
4 голоси
«Відповісти щось інше, не могло бути й мови»: ексфорвард Динамо розповів, чому не заграв у Лобановського
Валерій Лобановський. Фото: ФК Динамо
Головний тренер ФК Кудрівка Сергій Даценко пригадав період виступів у системі київського Динамо, яке тоді очолював легендарний Валерій Лобановський.

В ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» Сергій Даценко розповів, чому не зумів заграти в київському Динамо Валерія Лобановського у 2000 році.

«У Лобановського також були плани на мене, але я отримав дуже неприємну травму – розрив чотирьохголової поверхні стегна і я дуже довго відновлювався.

Коли молодому футболісту дають час, то його дуже обмаль. У мене не було цього часу, тому мені потрібно було відразу показувати, що я можу, але травмований футболіст не може показати все, на що здатний».

Також Даценко пригадав свої розмови з легендарним головним тренером Динамо.

«Було у мене одне-два спілкування з Валерієм Васильовичем. На той час Динамо грало зимовий турнір між собою – були сформовані команди з основи й дубля.

Я повернувся з оренди із Кривбасу й відбулася коротенька розмова. Він запитав, чи готовий я працювати й, чи є бажання? Відповісти щось інше, крім того, що я хочу і все зроблю, не могло бути й мови».

Вихованець Динамо пригадав як дебютував за першу команду киян, яку в сезоні 1996/1997 очолював Йожеф Сабо.

«Я десь півтора року пограв за Динамо-2, навіть зіграв одну гру за основу Динамо, коли тренером був Сабо. Лобановський ще був за кордоном.

Я вийшов в основному складі разом з Олегом Лужним, Віктором Леоненком, Сергієм Шматоваленком та іншими. Віталій Косовський був травмований і мене викликали в Динамо, щоб я зіграв на лівому фланзі півзахисту».

Колишній захисник розповів, що зачепитися за основний склад йому завадила прикра травма.

«Потім я поїхав з Динамо-2 на Закарпаття і там отримав травму розриву зв'язок гомілкостопного суглоба та вибув десь на місяць. Прикра травма, яка не дала мені змоги зачепитися за основу».

  • Даценко виступав у складі київського Динамо у сезоні 1996/1997 та у 2000 році.
  • Також оборонець виступав за такі клуби, як Десна, Металург (Донецьк), Кривбас, Ростов, Терек. 
  • Наразі Даценко очолює чернігівський ФК Кудрівка, який виступає у Другій лізі України.