Відставка тренера Мудрика: екстренер Челсі Почеттіно дав чітку відповідь керівництву клубу

Переглядів 1196
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
2 голоси
Відставка тренера Мудрика: екстренер Челсі Почеттіно дав чітку відповідь керівництву клубу
Маурісіо Почеттіно. Фото: ФК Челсі
Звільнення Маурісіо Почеттіно з посади головного тренера лондонського Челсі викликало обурення вболівальників, а причина, яку англійці розкрили, абсолютно неймовірна.

Маурісіо Почеттіно звільнили з Челсі, за який грає український вінгер Михайло Мудрик, після того, як він за підсумками сезону зумів вибороти путівку до єврокубків, чого ніхто не міг очікувати всього кілька тижнів тому.

Але потім для вболівальників і самого тренера стався шок, тому що власник Тодд Боелі вирішив звільнити аргентинського фахівця. Таким чином, Челсі отримає п'ятого тренера за 20 місяців правління нового американського власника клубу.

Видання The Telegraph повідомило причини припинення співпраці з Почеттіно. За даними джерела, розлад стався через те, що аргентинець відмовився найняти фахівця зі стандартів на зустрічі клубу на початку сезону.

The Telegraph повідомляє, що власник Боелі запитав Почеттіно, чи потрібен йому досвідчений тренер для управління стандартними положеннями, що стало звичайною практикою у вищому футболі. Однак аргентинець цю ідею відкинув.

«Ми – професійний колектив, який відповідає за все. Футбол належить гравцям, а не фахівцям», – такою була відповідь Почеттіно, яка зрештою коштувала йому роботи.

Челсі програв Ліверпулю у фіналі Кубка Ліги, пропустивши гол із кутового, потім між тренером і власником клубу виникла суперечка, і тоді Почеттіно дав згоду себе звільнити. Клуб вирішив дочекатися закінчення сезону і шукати нового тренера.

Після поразки у фіналі Кубка ліги керівництво Челсі самовільно сформувало цілий відділ, що займається кутовими і штрафними ударами, від чого Почеттіно спочатку відмовився.

Почеттіно в Челсі пропрацював лише один сезон. Раніше аргентинець встиг потренувати Еспаньйол (Іспанія), Саутгемптон, Тоттенгем (Англія), ПСЖ (Франція).

Раніше ми повідомляли, хто може очолити Челсі замість Почеттіно.

  • Челсі за підсумками сезону 2023/2024 з 63 очками в активі посів шосте місце в турнірній таблиці Прем’єр-ліги Англії.
  • Український вінгер лондонців Михайло Мудрик у цьому сезоні зіграв за Челсі 41 матч та відзначився сімома голами й двома асистами.