«Відверто проросійська організація»: Палкін розкритикував ФІФА за підсумками ЧС-2022 у Катарі

Переглядів 2888
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
«Відверто проросійська організація»: Палкін розкритикував ФІФА за підсумками ЧС-2022 у Катарі
Сергій Палкін. Фото: Google
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін висунув претензії керівництву ФІФА за підсумками чемпіонату світу, який завершився в Катарі.

ФІФА вже неодноразово потрапляла до скандалів, пов'язаних із неповажним ставленням до нашої країни. Президент України Володимир Зеленський планував виступити з відеозверненням перед фіналом катарського Мундіалю та закликати до миру, але керівництво світового футболу відмовило главі нашої держави.

Раніше президент ФІФА Джанні Інфантіно закликав призупинити бойові дії на території нашої країни на період проведення ЧС, що було б вигідно державі-терористу.

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін у своїх соціальних мережах розкритикував ФІФА за такі рішення.

«Чемпіонат світу з футболу в Катарі ще раз показав усю сутність ФІФА – це відверто проросійська організація, яка не соромиться підтримувати Росію, хоч і намагається робити це приховано.

Ще в жовтні влада Катару перестала пропускати українців у свою країну. Нашим уболівальникам не видавали дозволу на в'їзд. Потрібно було подати заявку, але рішення не ухвалювалося. У той час, як росіяни отримували картку за один день.

За час чемпіонату світу ФІФА жодного разу не звернула увагу світу на геноцид українців», – написав Палкін.

Палкін також нагадав, що влітку ФІФА ухвалила правило, за яким легіонери українських клубів могли призупинити дію своїх контрактів терміном на один рік. Від цього нововведення найбільше постраждав Шахтар.

«ФІФА ставить на межу виживання українські клуби, думаючи лише про заробітки агентів, не поважає українських уболівальників, створюючи їм перешкоди у перегляді матчів, і за першої нагоди підігрує Росії», – додав Палкін.

Чемпіоном світу за підсумками катарського Мундіалю втретє стала збірна Аргентини.