«Він може потурбувати Мудрика»: в Англії всерйоз попередили українця після дублю його неочікуваного конкурента

Переглядів 783
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Він може потурбувати Мудрика»: в Англії всерйоз попередили українця після дублю його неочікуваного конкурента
Ян Маатсен та Михайло Мудрик. Колаж: УФ
Англійська преса після дубля в спарингу нахвалює молодого лівого захисника Челсі Яна Маатсена, який в майбутньому може скласти конкуренцію українському вінгеру синіх Михайлу Мудрику.

20 липня лондонський Челсі у першому матчі американського турне переміг Рексем (5:0). Український вінгер «аристократів» Михайло Мудрик навіть не потрапив до заявки Челсі на матч, але попри це, склад синіх і так виявився дуже молодим: середній вік гравців, що вийшли на поле, складав 19 років.

Серед цієї молоді на поле вийшов нідерландський лівий 21-річний захисник Ян Маатсен, який може зіграти на цьому ж фланзі півзахисту. Матч проти Рексема виявився бенефісом нідерландця, який відкрив рахунок вже на третій хвилині,:

«Захисник, який грав на позиції вінгера в схемі 4-2-3-1, отримав пас від новачка Ніколаса Джексона і прокинув м'яч під Бена Фостера».

А за сорок хвилин Маатсен записав на свій актив дубль:

«Маатсен зробив комбінацію з Джексоном, після чого 21-річний гравець влучно пробив у нижній кут. Він виглядав впевненим у собі, тримаючи м'яч, а також надійно діючи в обороні».

Для українського вболівальника цей гравець цікавий тим, що може скласти конкуренцію Мудрику на лівому фланзі півзахисту, про що після дубля Маатсена застерігає англійське видання Express:

«У Челсі багато лівих захисників, але в півзахисті Маатсен може потурбувати таких, як Мудрик більш гострими діями подібного роду».

Відзначають також весь Челсі в грі з Рексемом:

«Якби Почеттіно вимагав від своїх гравців саме такого футболу, він був би задоволений кінцевим результатом. Його молоді вихованці віддавали паси, утворювали трикутники для утримання м'яча і грали в футбол в один дотик у вузьких місцях поля».

  • Нідерландець минулий сезон провів у оренді в команді Чемпіоншипу – Бернлі.
  • В 42 матчах за команду Маатсен забив чотири голи та віддав шість передач. 
  • Його угода з Челсі чинна до 30 червня 2024 року.