«Він набагато переважає всіх»: власник Клужа назвав Коноплянку найкращим гравцем в історії чемпіонату Румунії

Переглядів 589
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Він набагато переважає всіх»: власник Клужа назвав Коноплянку найкращим гравцем в історії чемпіонату Румунії
Євген Коноплянка. Фото: Digisport
Власник ЧФР Клуж Нелуце Варга прокоментував підписання 33-річного півзахисника Євгена Коноплянки. Функціонер вважає українця найкращим гравцем в історії ліги.

У вівторок, 25 липня, Євген Коноплянка офіційно став гравцем ЧФР Клуж.

Президент румунського клубу Нелуце Варга висловився стосовно 33-річного півзахисника.

«Він найкращий гравець, який грав у Румунії. Він набагато переважає всіх гравців, які досі приїжджали до Румунії. Йому 33 роки, і він ще може розвиватися на вищому рівні. Я сподіваюся, що він підтвердить наші очікування».

Варга вважає, що підписання Коноплянки показало якість роботи Клужу на трансферному ринку.

«Це якісний гравець із винятковим резюме за доступною ціною для нашого клубу. У нас була можливість взяти його, і це показало якість тих, хто курує гравців і займається трансферами», – цитує Варгу румунське видання ProSport.

  • Коноплянка виступав за Краковію з лютого 2022 року. Українець провів у складі польської команди 38 матчів, забив чотири м'ячі та віддав два асисти.
  • Півзахисник має досвід виступів за такі клуби як Дніпро (2007-2015), Севілья (2015-2016), Шальке (2016-2019), Шахтар (2019-2022).
  • Клуж минулого сезону посів третє місце в чемпіонаті Румунії та зіграє у другому раунді кваліфікації до Ліги конференцій з турецьким Адана Демірспор.
  • Гра між Клужем та Аданою відбудеться у четвер, 27 липня. Поєдинок розпочнеться о 20:30 за київським часом. Матч-відповідь пройде 3 серпня. Сам Євген не потрапив до заявки на гру.
  • Востаннє ЧФР ставав чемпіоном Румунії в сезоні 2021/22.